x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică DOCUMENT: PSD a dat în judecată PNL, pentru că îi folosește sloganul electoral

DOCUMENT: PSD a dat în judecată PNL, pentru că îi folosește sloganul electoral

de Ion Alexandru    |    11 Apr 2019   •   09:46
DOCUMENT: PSD a dat în judecată PNL, pentru că îi folosește sloganul electoral

Partidul Social Democrat a înaintat, zilele trecute, două acţiuni la Tribunalul Bucureşti împotriva PNL, după ce liberalii au înregistrat la ROTLD un domeniu de internet identic cu sloganul de campanie al social-democraţilor. Este vorba despre „România merită mai mult”, pentru care PNL a realizat o pagină web care, odată accesată, redirecţionează persoana interesată către pagina de Facebook a liberalilor. PSD cere, totodată, emiterea unei ordonanţe preşedinţiale, pentru suspendarea activităţii liberalilor în legătură cu acest slogan, până la judecarea cauzei pe fond.

În prima acţiune, înregistrată pe rolul Secţiei a III-a Civilă de la Tribunalul Bucureşti, PSD solicită „obligarea pârâtului PNL să nu mai folosească sloganul «România merită mai mult» în denumirea de pe internet” şi să nu mai facă redirecţionarea către pagina de Facebook a PNL. De asemenea, în cerere se mai solicită obligarea ICI să transfere domeniul „romaniameritamaimult.ro”, înregistrat şi deţinut de PNL, către PSD.

Conform documentului intrat în posesia „Jurnalul”, pentru alegerile aferente Parlamentului European, PSD, în calitate de competitor electoral, a înregistrat la OSIM, în 7 martie 2019, sloganul „Patrioţi în Europa. România merită mai mult”, în vederea afişării stradale cu acest slogan prin care să fie promovată imaginea partidului. „În aceste condiţii, respectiva marcă reprezintă sloganul principal de promovare al PSD pentru alegerile europarlamentare. (…) Cu intenţia vădită de a crea confuzie în rândul electoratului, dar şi de a-şi promova propria imagine în contextul alegerilor europarlamentare, Partidul Naţional Liberal a înregistrat, în data de 28.03.2019, cu valabilitate până în data de 27.03.2020, domeniul romaniameritamaimult.ro”, se arată în document.

 

Acuzaţii: PNL se foloseşte de imaginea PSD

PSD acuză faptul că, accesând site-ul respectiv, apare textul „Eroare 20-20. PSD nu funcţionează. Vei fi redirecţionat către cea mai bună soluţie de rezolvare a acestei probleme” şi, după câteva secunde, vizitatorii site-ului sunt redirecţionaţi către pagina de Facebook a PNL, unde, în partea de jos, apare mesajul „Aveţi în vedere că acest guvern nu are control asupra oamenilor inteligenţi din această ţară”.

 

Extras din cererea de chemare în judecată: „PNL încearcă să transfere în mod fraudulos, cu intenţie directă, beneficiile de imagine ale PSD, producând confuzie în rândul populaţiei electorale şi încălcând dispoziţiile imperative ale articolelor 4 şi 36 din Legea nr. 84/1998”.

 

În acelaşi document, reclamantul arată că, astfel, „PNL încearcă să transfere în mod fraudulos, cu intenţie directă, beneficiile de imagine ale PSD, producând confuzie în rândul populaţiei electorale şi încălcând dispoziţiile imperative ale articolelor 4 şi 36 din Legea nr. 84/1998”. „Prejudiciul de imagine suferit de PSD prin afirmaţiile defăimătoare aduse este incomensurabil, acesta culminând cu inducerea în eroare a opiniei publice, a populaţiei electoare, fiind direct proporţional cu poziţia pe care partidul nostru o are în competiţia electorală, PSD fiind cel mai mare partid din România, partidul de guvernământ, cel care a atras cel mai mare număr de alegători la ultimele alegeri pentru Senat şi Camera Deputaţilor din data de 11 decembrie 2016”, mai susţin social-democraţii în cererea de chemare în judecată.

×
Subiecte în articol: psd slogan electoral