x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Doi si un sfert" - Liberalul Tariceanu ii pune talpa democratului Blaga

"Doi si un sfert" - Liberalul Tariceanu ii pune talpa democratului Blaga

de Oana Stancu Zamfir    |    27 Sep 2006   •   00:00
"Doi si un sfert" - Liberalul Tariceanu ii pune talpa democratului Blaga

Premierul Tariceanu nu este de acord cu numirea lui Andi Boer la conducerea DGIPI (fosta Doi si un sfert), desi ministrul Vasile Blaga spune ca seful Executivului si-a dat OK-ul pentru acesta inca de acum o luna.

Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a confirmat ieri-dimineata stirea publicata de Jurnalul National in legatura cu numirea in fruntea Directiei de Informatii si Protectie Interna (celebrul "Doi si un sfert") a directorului sau de cabinet, Alexandru Boer, membru PNL, dar un apropiat al PD. A lucrat la programul de guvernare alaturi de Adriean Videanu, iar in prezent este sef de cabinet al lui Vasile Blaga. Ieri, Jurnalul National arata ca propunerea lui Blaga primise girul premierului Tariceanu.

REVANSA. La scurta vreme dupa declaratia lui Blaga, agentiile de presa Mediafax si Rompres publicau simultan o stire pe surse guvernamentale, respectiv PNL, cum ca premierul i-ar fi comunicat ministrului Blaga ca nu este de acord cu numirea lui Andi Boer in fruntea Directiei de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), intrucat ar vrea in fruntea acestui serviciu o persoana independenta politic. Surse guvernamentale sustin ca premierul s-a razgandit luni, imediat dupa ce a primit telefonul de la seful statului in legatura cu propunerea unui pesedist in fruntea SRI. El a fost extrem de deranjat ca a aflat de planurile presedintelui in jurul orei 13:00, dupa ce acesta se vazuse deja la Cotroceni cu liderul PSD, Mircea Geoana, si cu proaspat propusul director SRI, George Maior.

Ministrul Blaga a negat aseara, ca ar fi primit din partea premierului instiintarea de respingere a lui Boer. El a confirmat ca i-a trimis CV ul lui Boer de acum o luna premierului, iar propunerea ar fi fost "foarte bine primita". "Aseara, discutand cu domnul prim-ministru, mi-a spus ca il apreciaza pe domnul Boer, dar ca poate ar fi mai bine sa nu fie numit un om politic. I-am aratat ca imi asum acest lucru (n.r. - numirea). Acum am vazut o declaratie a domnului Scutaru cum ca ar fi fost o discutie in PNL. Aceasta discutie este de la ministru la premier si nu vreau sa comentez mai mult decat atat", a declarat Blaga.

PREMIERUL N-A FOST CUCERIT DE BASESCU
Presedintele PNL, premierul Tariceanu, a afirmat, aseara, ca nu a fost "cucerit" de nominalizarea presedintelui Basescu pentru conducerea SRI si nici de argumentele acestei propuneri, precizand ca este prematur sa spuna daca parlamentarii liberali vor vota in favoarea acestei numiri. El a aratat insa, la postul national de televiziune, ca are probleme mai importante de analiza, precum integrarea europeana si viitorul Romaniei. Declaratia lui Tariceanu vine dupa ce deputatul PNL George Scutaru a afirmat ca va propune conducerii partidului ca "parlamentarii liberali sa nu voteze propunerile presedintelui, pentru ca astfel ne-am alatura minciunii presedintelui, care promitea lupta impotriva PSD si a sistemului ticalosit si nu coabitarea cu acestea".

×
Subiecte în articol: politic blaga