x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Coaliţia nu funcţionează cum am sperat

Dragnea: Coaliţia nu funcţionează cum am sperat

03 Iun 2009   •   00:00
Dragnea: Coaliţia nu funcţionează cum am sperat

Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că, după europarlamentare, social-democraţii trebuie să analizeze "la rece" funcţionarea coaliţiei cu PDL, pentru că există nemulţumiri prin filialele PSD, iar ministerele social-democrate se confruntă cu problema fondurilor insuficiente.

Dragnea a afirmat că PSD ar trebui să analizeze, după alegerile europarlamentare, modul în care funcţionează coaliţia guvernamentală cu PDL.

"Noi încercăm să păstrăm această coaliţie, ne-am luat multe angajamente şi dorim să le ducem la capăt. Să vedem, poate după alegeri vom avea mai multă disponibilitate pentru o analiză la rece, lucidă, a modului în care funcţionează colaborarea cu PDL. Acum suntem în campanie electorală şi e firesc să existe şi spirite mai încinse care comentează această colaborare", a spus Dragnea, citat de Mediafax.

Vicepreşedintele PSD a menţionat că există o certă stare de nemulţumire în unele filiale ale partidului faţă de modul în care decurge colaborarea cu PDL şi faţă de faptul că ministerele conduse de social-democraţi se confruntă cu fonduri insuficiente.

"Cert este că există o stare de nemulţumire destul de mare prin filiale, în condiţiile în care miniştrii PDL atacă permanent PSD, iar ministerele noastre imoprtante, Agricultura, Educaţia, Mediul, sunt mereu lăsate fără bani. Asta creează o stare de nemulţumire. Cert este că această coaliţie nu funcţionează cum am sperat, dar trebuie să analizăm la rece lucrurile după alegerile europarlamentare", a mai afirmat Dragnea.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, marţi, la Realitatea FM, că social-democraţii ar trebui să iasă de la guvernare după alegerile europarlamentare şi să intre în Opoziţie.

"Sunt nişte nemulţumiri generale la nivelul PSD şi este evident că discutăm în interior despre faptul că noi am intrat în această coaliţie să ne aducem aportul pentru ca lucrurile să funcţioneze în Romania şi nu să ne certăm sau să discutăm un an sau doi pentru nişte numiri, care nici n-au importanţă, pe fond", a spus Vanghelie.

Întrebat despre declaraţiile unor reprezentanţi ai PSD, precum senatorul Alexandru Mazăre, privind posibilitatea unui "divorţ" de PDL după alegerile europarlamentare, Marian Vanghelie a spus că este de părere că "trebuie discutat foarte serios" dacă are rost ca social-democraţii să rămână sau nu la guvernare.

Senatorul PSD de Constanţa Alexandru Mazăre a susţinut, marţi, că există mai multe filiale social-democrate în ţară care doresc ruperea protocolului cu PDL şi că o decizie în acest sens va fi luată după alegerile europarlamentare.
Senatorul a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că luni a avut loc o teleconferinţă a tuturor filialelor PSD cu conducerea centrală a partidului, în care au fost expuse nemulţumirile legate de protocolul încheiat cu PDL.

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat că, dacă unii lideri PSD decid să intre în Opoziţie, este responsabilitatea lor, întrucât cei 10 miniştri social-democraţi se implică în guvernare, interesul unora din PSD fiind doar de a pune oameni în funcţii.

"Noi ne gândim la guvernarea ţării, iar ei se gândesc tot timpul la beneficii elctorale. Aşa că singurii în măsură să îi penalizeze sunt cetăţenii României. Nu am observat altceva la domniile lor decât interesul pentru a pune oameni pe funcţii", a spus Cezar Preda, comentând declaraţia liderului PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, potrivit căreia social-democraţii ar trebui să iasă de la guvernare după alegerile europarlamentare şi să intre în opoziţie. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic psd