x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce stie Liviu Dragnea despre proiectul noii legi a pensiilor

Ce stie Liviu Dragnea despre proiectul noii legi a pensiilor

05 Feb 2018   •   06:48
Ce stie Liviu Dragnea despre proiectul noii legi a pensiilor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că proiectul noii legi a pensiilor va fi prezentat public în maxim două luni. El a declarat, duminică seară, într-o emisiune la un post de televiziune, că noua lege a pensiilor este "necesară şi obligatorie", ea urmând să îndrepte "nişte nedreptăţi îngrozitoare".

 

"Eu cred că, într-o lună, în maxim două luni, Guvernul, Coaliţia va prezenta public care este forma acestui proiect de lege, după care să înceapă procedurile de transparenţă, de dezbatere şi întâlniri ale Ministerului Muncii, ale preşedinţilor de comisii de specialitate din Parlament cu organizaţiile de pensionari, cu alte structuri din societatea civilă, pentru ca atunci când vom intra în procedura parlamentară, lucrurile să nu treneze foarte mult", a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a dat asigurări că noua lege a pensiilor nu va determina scăderea veniturilor pensionarilor, însă a subliniat că, pentru a putea aplica actul normativ, este nevoie de un "efort bugetar destul de mare".

"Nu vrem să scădem pensiile, dimpotrivă, şi atunci este nevoie pentru a îndrepta aceste lucruri de o sumă, nu mică, şi se lucrează în aceste zile, în această perioadă, la variante prin care să se găsească sustenabilitatea şi, ca să vorbesc mai pe româneşte, care este cel mai bun calendar şi cea mai bună dată de la care să înceapă să intre în vigoare legea şi eşalonarea pe an în aşa fel încât să poată fi posibil să fie susţinut acest efort financiar, care este destul de mare, dar care este necesar", a adăugat Liviu Dragnea.

Preşedintele social-democrat a mai spus că întârzierea publicării proiectului de lege a fost generată de simulările care se fac privind punerea în practică.

"Decizia luată este să se facă atâtea simulări cât este nevoie pentru ca proiectul o dată prezentat, pe de o parte să fie uşor să fie înţeles, iar pe de altă parte să aibă toată lumea garanţia că va putea fi susţinută, nu numai de acest guvern, ci şi de către guvernele viitoare, pentru că nu te poţi juca cu sistemul de pensii", a precizat Dragnea. AGERPRES

×