x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Excluşi din partide, pe motiv de Băsescu

Excluşi din partide, pe motiv de Băsescu

de Lavinia Dimancea    |    Dana Piciu    |    19 Mai 2007   •   00:00
Excluşi din partide, pe motiv de Băsescu
Sursa foto: Dragoº Robatzchi/

Patru deputaţi dintre cei şase semnatari ai declaraţiei pro-Băsescu au fost daţi ieri afară din partidele pe listele cărora au ajuns in Parlament: Teodor Niţulescu şi Constantin Amariei din PSD, Romeo Hanganu şi Gheorghe Constantin din PC.


Â

Patru deputaţi dintre cei şase semnatari ai declaraţiei pro-Băsescu au fost daţi ieri afară din partidele pe listele cărora au ajuns in Parlament: Teodor Niţulescu şi Constantin Amariei din PSD, Romeo Hanganu şi Gheorghe Constantin din PC.

Â

Â

Intrunit cu mare promptitudine, la nici o zi de la aflarea iniţiativei, Biroul Permanent al organizaţiei PSD Teleorman a decis ieri, cu unanimitate de voturi, indepărtarea din partid a lui Niţulescu şi Amariei, membri ai filialei, hotărărea urmănd să fie validată duminică de Consiliul Judeţean. Verdictul a venit după ce conducerea centrală a PSD "sesizase" organizaţia cu propunerea de excludere a celor doi deputaţi. "Au fost excluşi pentru acţiuni grave care aduc prejudicii partidului. PSD nu poate accepta ca, intr-o acţiune importantă in care este implicat, să fie dinamitat de doi membri", ne-a declarat liderul filialei, Liviu Dragnea, care a acuzat schimbarea bruscă de atitudine a celor doi, după o lună in care s-au implicat intens in campania anti-Băsescu din judeţ. "Dintr-odată, in Ziua Inălţării, au avut o revelaţie divină!", a spus ironic Dragnea, adăugănd posibilele motive ale schimbării: "Frică, interese, sex!". Detaliat: "Poate din cauza şantajului. Poate că li s-a promis ceva. De sex, nu cred că se pune problema".

Â

Â

REACŢII. In replică, Niţulescu (fost prefect al judeţului, cunoscut ca baron local şi plimbat pe linia PSDR-PD-PSD-PRM-PSD) spune că "este o glumă" decizia conducerii filialei. "Sunt nişte copii. La mintea lor nu mă aşteptam la altceva", ne-a declarat deputatul, explicănd că şi-a schimbat părerea de la votul din Parlament şi pănă acum, ca semn de "responsabilitate faţă de electorat". Niţulescu se găndeşte să aleagă pe viitor drumul PD-ului. Şi Amariei este tentat să se inscrie in PD şi aşteaptă o ofertă in acest sens de la pedişti. Căt priveşte excluderea, Amariei a comentat sec: "E dreptul lor să o facă". El şi-a schimbat opinia pentru că "electoratul PSD nu este de acord cu demiterea lui Băsescu".

Â

Â

CEILALŢI DOI. Conservatorii Romeo Hanganu şi Gheorghe Constantin au fost şi ei excluşi ieri din partid de Biroul Politic al PC, intrunit intr-o şedinţă extrordinară. "Atăt timp căt decizia politică a partidului, luată in forurile de conducere, a fost de suspendare a lui Traian Băsescu, abaterea celor doi este una deosebit de gravă. Mai cu seamă că la votul democratic exprimat in Biroul Permanent cei doi au votat pentru demersul de suspendare. Gestul lor este cu atăt mai grav cu căt s-au manifestat in permanenţă vehement impotriva lui Traian Băsescu", se arată intr-un comunicat al PC. Senatorul Constantin

Gheorghe a precizat că, chiar dacă n-ar fi fost exclus, avea de gănd să-şi dea demisia din PC, adăugănd că se va găndi dacă mai este cazul să meargă la alt partid. La răndul său, deputatul Romeo Hanganu a arătat că "este cumva o uşurare" excluderea sa, pentru că gestul pe care l-a făcut "era oarecum incorrect" şi că se găndeşte să se retragă din politică. Căt ii priveşte pe Dumitru Becşenescu şi Liviu Almăşan, ceilalţi doi semnatari ai declaraţiei, PC şi PNL, partide din care aceştia pretindeau că fac parte, au negat apartenenţa lor la aceste formaţiuni.

Â

Â

Baron convertit

Joi după-amiază. Curtea PD din Modrogan nr 1. Traian Băsescu dă autografe suporterilor. Camere TV cu duiumul. Lăngă o boxă, ascuns in spatele unor ochelari de soare căt jumătate din faţă, baronul PSD de Teleorman, Teodor Niţulescu. Aşteaptă. Să treacă momentul artistic, să plece presa... el să-şi vadă de treaba care l-a adus la uşa pediştilor. Vasile Blaga il vede, se uită urăt, trece pe lăngă el. Adriean Videanu (teleormănean de-al lui), aproape că o ia la propriu la fugă, doar pentru a nu-l surprinde camerele alături de "baron". Niţulescu nu pleacă, nu se ingrijorează, semn că intălnirea e planificată. Două ore mai tărziu este făcută publică informaţia privind susţinerea pe care Niţulescu o declară pentru Băsescu, alături de alţi cinci deputaţi ai Coaliţiei care a decis suspendarea. Ieri, cănd l-am intrebat, Niţulescu nu a recunoscut că a fost in Modrogran. (Oana Stancu)

Â

Â

×
Subiecte în articol: basescu politic niţulescu