x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Cred că violenţa domestică ar trebui să fie o temă şi pentru domnii din Parlament

Firea: Cred că violenţa domestică ar trebui să fie o temă şi pentru domnii din Parlament

de Redacția Jurnalul    |    15 Iun 2023   •   14:15
Firea: Cred că violenţa domestică ar trebui să fie o temă şi pentru domnii din Parlament

Senatorul PSD, Gabriela Firea, propusă pentru portofoliul de la Ministerul Familiei, a declarat joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, că subiectul referitor la violenţa domestică ar trebui să fie o temă şi pentru parlamentarii bărbaţi, nu doar pentru femeile senator şi deputat.

"Vreau să aduc în faţa dumneavoastră un subiect care, de asemenea, a fost considerat oarecum derizoriu şi nu cred că este un subiect pentru care trebuie să lupte doar femeile din Parlament. Cred că acest subiect extrem de grav care, din păcate, ne plasează pe locul 1 în Europa ar trebui să fie o temă şi pentru domnii din Parlament. Deocamdată, grupurile parlamentare, toate, şi vreau să mulţumesc tuturor colegelor din Parlament, au venit cu idei bune şi îmbunătăţiri în legătură cu ceea ce se numeşte violenţă domestică. Ştiţi că în România au murit în ultimii ani mai mult de 500 de femei în urma violenţelor domestice? Ştiţi că suntem pe primul loc la acest capitol? Ştiţi că se vorbeşte în continuare cu un zâmbet uşor în colţul gurii despre acest subiect? Ca şi cum bătaia ar fi ruptă din rai, ca şi cum femeia ar trebui să fie supusă abuzurilor doar pentru că este femeie", a spus Firea.

Ea a mulţumit femeilor parlamentar pentru suportul pe care l-au dat tuturor proiectelor adoptate în Guvern pe tema violenţei domestice.

×
Subiecte în articol: firea violenta domestica