x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană a vrut, Năstase a putut

Geoană a vrut, Năstase a putut

de Monica Iordache Apostol    |    Victor Ciutacu    |    10 Oct 2007   •   00:00
Geoană a vrut, Năstase a putut
Sursa foto: VICTOR STROE/

In timp ce Mircea Geoană a incercat fără succes să-şi bage oamenii in Guvern, lui Adrian Năstase i-a reuşit mişcarea fără prea multe eforturi. La sugestia fostului premier, Tăriceanu le-a solicitat lui Vasile Puşcaş şi Alin Teodorescu expertize pe diferite proiecte, guvernamentale sau nu.


Premierul Călin Popescu Tăriceanu va fi consiliat de doi foşti membri ai Cabinetului Năstase: Vasile Puşcaş şi Alin Teodorescu. Surse liberale spun că Tăriceanu le-a făcut o ofertă de colaborare celor doi, care ar consta in expertiză pe diferite proiecte, nu neapărat derulate de guvern. Sugestia i-ar fi fost făcută lui Tăriceanu chiar de fostul premier Adrian Năstase, a cărui relaţie cu liderul liberal este in continuă consolidare, mai ales după ce s-a dezis, mai mult sau mai puţin făţiş, de moţiunea de cenzură iniţiată de partidul său. Aceleaşi surse spun că liberalii incearcă astfel să atragă de partea lor un grup căt mai consistent de pesedişti "marginalizaţi" de conducerea partidului, pe ale căror voturi să se poate baza cănd se vor pune in discuţie legi importante, precum bugetul.


MINIŞTRII, BENEFICIARI. Vasile Puşcaş, fost negociator al Romăniei cu Uniunea Europeană, şi Alin Teodorescu, fost şef al Cancelariei primului-ministru, ambii in mandatul lui Adrian Năstase, au recunoscut oferta făcută de liderul liberal şi spun că ar fi vorba de expertize de care să beneficieze atăt Tăriceanu, căt şi miniştrii săi. "Oferta către mine ca persoană a fost să contribui cu o expertiză privind integrarea europeană", ne-a declarat deputatul PSD Vasile Puşcaş. El a recunoscut că avut discuţii şi cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, şi cu alţi miniştri, care s-au finalizat cu perfectarea unei colaborări. "Spre exemplu, in discuţiile despre buget, imi voi spune punctul de vedere. Dar nu e vorba de o relaţie, a fost o discuţie intămplătoare", a precizat Puşcaş. Intrebat dacă de expertiza lui va beneficia direct premierul Tăriceanu, Puşcaş a precizat: "Premierul şi mai mulţi membri ai Guvernului, cei implicaţi in chestiuni care ţin de integrarea europeană". Fostul negociator-şef al Romăniei cu Uniunea Europeană a recunoscut că a vorbit cu liberalii despre aceste subiecte şi inainte şi după momentul moţiunii, dar a precizat că nu vrea să plece din partidul său şi nici să intre in PNL. Şi Alin Teodorescu ne-a confirmat că a primit o propunere de "expertiză" din partea premierului, tot pe problema integrării şi că a avut recent o discuţie cu acesta "despre indeplinirea obligaţiilor europene, despre clauza de salvgardare pe agricultură". "Am fost şeful Cancelariei primului ministru şi m-am ocupat şi de asigurarea păcii sociale in procesul de integrare. Am lăsat toate documentele acolo", a explicat Teodorescu raţiunea solicitării pe care i-a făcut-o premierul.

×
Subiecte în articol: tariceanu politic