x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană acuză PDL că uneori joacă la două capete

Geoană acuză PDL că uneori joacă la două capete

10 Mai 2009   •   00:00

Liderul PSD, Mircea Geoană, a făcut, astăzi, la Petroşani, un apel la partenerii de coaliţie să respecte protocolul politic referitor la preluarea conducerilor unor instituţii ale statului, exemplificând cu situaţia de la CNH, şi a acuzat PDL că uneori "joacă la două capete", informează Mediafax.

"Suntem cei care ne-am asumat o răspundere grea. PSD şi-a asumat deliberat cele mai grele portofolii din actualul cabinet. Suntem cei care am înţeles că există şi un risc politic, dar există şi o responsabilitate pe care o avem faţă de oamenii care ne votează şi oamenii care au nevoie de un partid de stânga la guvernare", a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD, Mircea Geoană.

În acest sens, Geoană a dat exemplul Companiei Naţionale a Huilei (CNH), al cărei director este membru PSD, dar Consiliul de Administraţie este majoritar PDL.

"Vizavi de situaţia de la CNH trebuie luată o decizie clară de către Ministerul Economiei. Fie această companie revine conform discuţiei politice PSD şi noi ne asumăm întreaga răspundere pentru buna funcţionare a acestei importante centrale la nivelul statului român, şi atunci înseamnă că trebuie revenit la formula în care preşedintele CA este şi director general, cum a fost până acum ( până în 2008 directorul general al CNH a ocupat şi funcţia de preşedinte al CA-nr.), inclusiv în CA, unde PDL conduce jocul", a explicat Geoană.

Liderul PSD a refuzat să facă vreun comentariu în legătură cu un eventual sprijin al "băieţilor deştepţi din sistemul energetic" de către PDL.

El a spus că nu face procese de conştiinţă nimănui şi că doar lansează un apel pentru respectarea unui protocol "scris negru pe alb", în care regula este ca acolo unde există "arondare" la PSD şi consiliul de administraţie trebuie să aparţină în proporţie majoritară tot PSD.

"Ideea este să dăm pârghiile celor care conduc respectiva instituţie de a lua deciziile şi de a fi traşi la răspundere în funcţie de performanţa pe care o au. Cred că acest joc a fost oarecum la două capete. Este un joc care a început la Gorj, de la începutul protocolului cu PDL. Şi a fost un joc care a avut în spate un alt fel de interes decât cel al bunei funcţionări al acestei alianţe. La fel, SNLO a revenit PSD şi din tot felul de jocuri mai mult sau mai puţin explicabile, ne trezim cu situaţia că este nominal la PSD, dar în fapt e bine mersi la PDL. Energia este un subiect atât de sensibil încă acest mic joc de gleznă, care este mai influent acolo sau dincolo este un joc de suma nulă. Cei care fac acest joc pierd", a spus Geoană.

Preşedintele PSD a anunţat că în cursul zilei de luni va avea loc la Bucureşti o discuţie între partenerii politici ai coaliţiei pentru rezolvarea acestei probleme. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic psd