x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică INDICAŢII - PSD aşteaptă-n braţe filialele PNL

INDICAŢII - PSD aşteaptă-n braţe filialele PNL

de Monica Iordache Apostol    |    22 Mar 2008   •   00:00

Liderii PNL şi PSD au declarat la unison că nu s-au înţeles asupra nici unui subiect în cadrul întâlnirii pe care au avut-o joi seara. Premierul Tăriceanu a declarat că au vorbit despre multe, dar nu au prea ajuns la nici o concluzie, iar preşedintele PSD a profeţit că aceasta va fi ultima dintre întâlniri, pentru că nu se ajunge la nici un rezultat.

Liderii PNL şi PSD au declarat la unison că nu s-au înţeles asupra nici unui subiect în cadrul întâlnirii pe care au avut-o joi seara. Premierul Tăriceanu a declarat că au vorbit despre multe, dar nu au prea ajuns la nici o concluzie, iar preşedintele PSD a profeţit că aceasta va fi ultima dintre întâlniri, pentru că nu se ajunge la nici un rezultat. Preşedintele Consililui Naţional al PSD, Adrian Năstase, a fost însă mai nuanţat, susţinând că s-a discutat despre o eventuală alianţă pre-electorală între PSD şi PNL, precum şi despre declanşarea alegerilor anticipate. El a arătat că cele două variante menţionate sunt “teoretice”. Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a adăugat un element privind conţinutul discuţiilor, spunând că negocierile dintre PSD şi PNL sunt legate de găsirea unor alianţe pentru un acord de sprijin reciproc în turul al doilea al alegerilor locale.

 

 

 

AMENINŢĂRI. Oficial, liderii celor două partide s-au pus de accord, declarând că discuţia de joi seara a fost una “tensionată”, fără însă să arate care au fost punctele de divergenţă. Surse liberale au explicat ieri că pesediştii au fost nemulţumiţi de declaraţia premierului Tăriceanu, care a dat mână lideră filialelor PNL să facă alianţe cu orice partid, în condiţiile în care PSD aştepta indicaţii clare pentru formarea unor alianţe PNL-PSD în teritoriu. Conform aceloraşi surse, pesediştii le-au cerut liberalilor garanţii ferme că alianţele PNL-PSD se vor perfecta în teritoriu, fie preelectoral, fie doar înaintea turului doi al localelor, şi i-au anunţat că aşteaptă răspunsul până luni, când liberalii se întrunesc în Delegaţia Permanentă a partidului. Liberalii susţin că au fost ameninţaţi de pesedişti cu moţiuni succesive şi cu încheierea de înţelegeri cu PD-L la nivel local.

×
Subiecte în articol: politic psd