x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    01 Dec 2007   •   00:00

Guvern - UDMR face remaniere

Vicepreşedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat ieri că in urma deciziei lui Gyorgy Frunda de a renunţa la mandatul de europarlamentar, candidatul de pe locul trei al UDMR, Iuliu Winkler, a acceptat să plece la PE şi se va retrage din Guvern.
Senatorul UDMR Frunda Gyorgy, primul pe lista Uniunii pentru Parlamentul European, a anunţat tot ieri că se retrage de pe această listă, pentru că i s-a propus din partea grupului popularilor europeni, la care UDMR este afiliat in PE, să ocupe postul de preşedinte al Comisiei juridice la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

Văcăroiu - PSD negociază şi cu PD, şi cu PNL

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat că PSD negociază in acest moment cu PNL, dar şi cu PD, pentru a alcătui o majoritate parlamentară. Nicolae Văcăroiu a mai spus, citat de Antenna 3, că in zilele următoare va urma o analiză dură a rezultatelor obţinute la alegerile europarlamentare, la care vor participa toţi şefii de partid din teritoriu. Tot referitor la situaţia din PSD, Văcăroiu a spus că in curănd va avea loc şi un consiliu naţional al partidului şi nu exclude nici varianta organizării unui congres extraordinar.

Â

Măsuri - UDMR va sancţiona filialele codaşe

Şi in cadrul UDMR se vor lua sancţiuni impotriva filialelor care au inregistrat rezultate slabe la euroalegeri, iar in cadrul acestora vor fi organizate alegeri, a anunţat ieri preşedintele Uniunii Marko Bela, citat de Mediafax. Este vorba despre patru organizaţii: Sfăntu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Tărgu Secuiesc, cărora Marko le-a reproşat că la alegeri candidatul independent Laszlo Tokes a primit mai multe voturi decăt UDMR. (A. Nine)

Fraudare - PRM a sesizat Parchetul General

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat ieri că formaţiunea pe care o reprezintă i-a trimis o sesizare procurorului general Codruţa Kovesi, in care cere anchetarea penală şi arestarea infractorilor care au furat alegerile pentru PE. In document se arată că rezultatele alegerilor au relevat aspecte care "se circumscriu ilicitului penal prin aceea că, raportat la repartizarea demografică a etniei maghiare pe cuprinsul ţării, numărul de voturi realizat de UDMR şi Laszlo Tokes dovedeşte că votul nu s-a desfăşurat in limitele fixate de normele cadru". (C.V.)

Euroalegeri - Supărare PD, la ceremonia de la BEC

Cei 35 de europarlamentari au primit ieri, in cadrul unei ceremonii organizate de BEC, certificatele constatatoare ale alegerii ca reprezentanţi in Parlamentul European. Potrivit NewsIn, evenimentul a fost marcat de supărarea democraţilor că euroaleşii PNL şi PSD au dat măna intăi cu preşedintele BEC şi abia apoi cu şeful statului. Adrian Severin a explicat comportarea social-democraţilor prin faptul că preşedintele BEC era gazda evenimentului.

Avertisment - O nouă "noapte a cuţitelor lungi"

Directorul executiv al Institutului "Ovidiu Şincai", Adrian Severin, a declarat ieri că PSD are nevoie de o analiză profundă a rezultatului alegerilor, un eventual congres fiind in opinia sa "faza finală". "Dacă nu va exista o analiză profundă, suficientă, obiectivă şi onestă in PSD, un congres va fi ratat dinainte de a incepe şi nu poate fi decăt o noapte a cuţitelor lungi de care nimeni nu poate fi interesat", a spus Severin. Pe de altă parte, el a arătat că o apropiere dintre PNL şi PSD trebuie să ia in calcul electoratul fiecărui partid, chiar dacă, din anumite puncte de vedere, acesta seamănă.

×
Subiecte în articol: politic psd udmr