x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    05 Dec 2007   •   00:00

RECOMANDÃ...RI - Aleşii PSD, "instructaţi"
Parlamentarii PSD au fost instruiţi de conducerea centrală să sprijine, la dezbaterile bugetului de stat pe 2008, şi amendamentele cu caracter social formulate de alte partide din opoziţie. "I-am instructat pe reprezentanţii noştri să voteze toate amendamentele PSD şi vom sprijini şi amendamentele altor partide din opoziţie, care vor avea caracter social, indiferent dacă acestea vin de la PRM, PC şi chiar de la PD şi PLD", a anunţat ieri liderul PSD, Mircea Geoană (foto). Intrebat dacă mai "complotează" cu Tăriceanu un eventual sprijin al PSD in Parlament acordat Guvernului, Geoană a negat şi a spus: "Nu facem nimic".


REFUZ - Nistoran nu vrea să iasă din PD
Deputatul Liviu Nistoran nu vrea in ruptul capului să plece din PD, deşi a fost exclus din partid incă din luna octombrie după ce a anunţat că nu va vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD. Ieri, in şedinţa de plen, liderii grupului PD au anunţat că Nistoran şi Dumitru Becşenescu nu mai fac parte din grup. La scurt timp, Nistoran a urcat la tribună pentru a-şi informa colegii că s-a comis o greşeală. "Este o eroare. Atăt timp căt nu există o hărtie oficială, nici la grup, nici la mine, consider că sunt membru al grupului parlamentar al PD", a spus Nistoran. (C.V.)


DEMISIE - PRM a mai pierdut un deputat
Deputatul de Olt Marin Diaconescu şi-a anunţat ieri in plenul Camerei Deputaţilor, demisia din PRM. El s-a arătat nemulţumit de rezultatele "catastrofale" obţinute de partid la euroalegeri, subliniind că atunci cănd a intrat in PRM a venit cu găndul să "revigoreze" organizaţiile teritoriale. "Am tot respectul pentru preşedintele Vadim Tudor, dar nu este ajutat de către organizaţiile din teritoriu", a arătat Diaconescu. (C.V.)


TRANSFER IN PE - Europarlamentarii au demisionat
Toţi cei 11 deputaţi, care au obţinut un mandat in Parlamentul European, şi-au inaintat demisiile din Legislativ, după cum a anunţat ieri preşedintele Camerei, Bogdan Olteanu. Deputaţii care au demisionat pentru a-şi prelua mandatul de europarlamentar, sunt: Roberta Anastase, Monica Iacob Ritzi şi Marian Jean Marinescu (PD), Titus Corlăţean, Adrian Severin, Rovana Plumb, Daciana Sărbu, Ioan Mircea Paşcu şi Gabriela Creţu (PSD), Adina Vălean şi Cristian Buşoi (PNL).

Propunere - Interdicţie la bani de chirie

Comisia pentru Regulamentul Camerei Deputaţilor a decis ieri să propună modificarea statutului senatorilor şi deputaţilor, in sensul că parlamentarii care au proprietăţi in Bucureşti cu destinaţia de locuinţă şi nu au domiciliul in Bucureşti să nu poată beneficia de indemnizaţia de cazare. Preşedintele Comisiei, Ioan Bivolaru, a declarat ieri că este o abatere situaţia unui parlamentar care a incasat indemnizaţia pentru chirie şi are domiciliul in Bucureşti, dar a arătat că această comisie nu are abilitarea de a propune sancţiuni.



×
Subiecte în articol: politic psd