x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info Politic - 21 iunie 2007

Info Politic - 21 iunie 2007

de Jurnalul National    |    21 Iun 2007   •   00:00

NATI MEIR - PD, acuzat de dare de mită
Liderii PD i-au oferit mită "o promisiune" ca să semneze moţiunea de cenzură, a acuzat ieri deputatul Nati Meir. El a reclamat acest lucru conducerii Camerei Deputaţilor, care a decis să sesizeze Comisia juridică. "In situaţia in care semnătura mea va apărea şi pe cele două moţiuni simple introduse de PD la Biroul Permanent, precizez că semnătura nu-mi aparţine", a subliniat Nati Meir in scrisoarea  adresată Biroului Permanent. (Carmen Vintilă) Â

PENSII - PNL nu s-a inţeles cu PSD
Premierul Tăriceanu a discutat ieri la Palatul Victoria cu preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi cu liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, in scopul găsirii unei soluţii pentru deblocarea iniţiativei PSD privind mărirea punctului de pensie. Potrivit vicepreşedintelui PSD Dan Nica, intălnirea a fost tensionată şi nu s-a ajuns la nici un rezultat, discuţiile urmănd să continue la Parlament, după cum a informat Guvernul. Surse liberale susţin că liderii PNL şi PSD au convenit să se mai intălnească şi să discute pe acest subiect.


UDMR - PD cere demisia lui Tăriceanu
Europarlamentarii PD i-au trimis ieri o scrisoare deschisă premierului Tăriceanu, in care ii cere să işi prezinte demisia, pe motiv că UDMR critică propriul guvern la Parlamentul European, acuzăndu-l de "comportament negativ şi discriminatoriu". Trei europarlamentari ai UDMR au cerut reinfiinţarea Universităţii independente Bolyai, cu predare in limba maghiară, şi condamnarea atitudinii autorităţilor romăne in acest caz. Szabo Karoly, unul dintre semnatari, spune că democraţii nu fac altceva decăt să incerce să atace guvernul din care au făcut parte pănă nu demult. (Aniela Nine)


OPOZIŢIE - PC nu va vota nici o moţiune
Liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat ieri, la Tărgu-Mureş, că parlamentarii conservatori nu vor vota nici o moţiune impotriva Guvernului, indiferent că sunt depuse sau in pregătire. "Dacă va fi ţinut mereu in moţiuni, nici Parlamentul, nici Guvernul nu se vor mai ocupa de chestiuni importante. Avem probleme mari, precum lipsa apei, atragerea de fonduri europene. Nu vom vota nici un fel de moţiune, nu vom face nici o inţelegere cu nici un partid. Guvernul trebuie lăsat să lucreze", a spus liderul PC, citat de Mediafax.


PARLAMENT - PSD s-a dat iar cu Guvernul

Deputaţii din Comisia Juridică au adoptat ieri proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe in vacanţa parlamentară, cu 12 voturi "pentru" şi 5 "impotrivă" (PD şi PRM). A votat pentru şi PSD, deşi Mircea Geoană anunţa acum căteva zile un vot negativ. Potrivit unor surse parlamentare, PSD şi-a schimbat poziţia in urma unei inţelegeri cu PNL privind acordarea de fonduri consiliilor judeţene la rectificarea bugetară. (Lavinia Dimancea)

×
Subiecte în articol: politic psd