x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info politic 7 iulie 2007

Info politic 7 iulie 2007

07 Iul 2007   •   00:00

Negocieri - PSD cere pact politic pe Educaţie

PSD solicită Guvernului să negocieze cu partidele parlamentare un pact politic pe tema Educaţiei. Şeful Departamentului Educaţie al PSD, Ana Birchall, a declarat ieri că PSD solicită Executivului inceperea de negocieri pentru adoptarea unui pachet de legi in domeniul Educaţiei, ce cuprinde Legea invăţămăntului universitar şi preuniversitar, Legea statutului personalului didactic, Legea descentralizării, Legea salarizării şi Legea calităţii in invăţămănt, pornind de la un procent alocat Educaţiei pe anul viitor de 7% din PIB.

Incompatibilitate - Sassu a demisionat din PSD

Alexandru Sassu, desemnat de Parlament să asigure interimatul la conducerea SRTV, a demisionat ieri din funcţia de secretar executiv al PSD, el renunţănd, totodată, prin demisie, şi la calitatea de membru al formaţiunii social-democrate. Potrivit unor surse social-democrate, citate de Mediafax, Sassu şi-a depus demisiile atăt la cabinetul preşedintelui Mircea Geoană, căt şi la organizaţia din Bucureşti din care face parte. In ambele demisii, Sassu işi motivează gestul prin conformarea la Legea de funcţionare a SRTV.

Mizeria  din capitală - PC aşteaptă demiterile anunţate

Conservatorii au salutat decizia premierului Tăriceanu de a-i destitui din funcţii pe cei responsabili de mizeria de la marginea Capitalei. Vicepreşedintele PC Bucureşti, Cristian Popescu Piedone, speră insă ca decizia să aibă şi o finalitate. "Noi am atras atenţia asupra acestei probleme grave de mai bine de o lună", a declarat Piedone, amintind că de Ziua Mondială a Mediului conservatorii din Sectorul 4 au protestat faţă de maldărele de gunoaie de pe cheiul Dămboviţei, aflate in aceeaşi zonă despre care a vorbit şi premierul. (L.G.)

Vasile Dăncu - "Partidele, cu fundul spre oameni"

Vicepreşedintele PSD Vasile Dăncu a declarat ieri că Romănia se confruntă cu o criză a sistemului politic şi a arătat că toate partidele sunt "cu fundul spre oameni şi cu faţa spre lideri". Pe de altă parte, el a susţinut că aprecierile la adresa sa ale preşedintelui Băsescu nu l-au măgulit. "Cănd adversarii işi permit să te laude, inseamnă că nu te privesc ca pe o ameninţare şi nu prezinţi pericol pentru ei", a precizat Dăncu, adăugănd că propunerea lui Ion Iliescu de a se convoca biroul de conducere al PSD pentru a dezbate cele spuse de Băsescu nu este cea mai bună.

×
Subiecte în articol: politic psd