x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis, despre Sebastian Burduja la Primăria Capitalei: Un candidat redutabil

Klaus Iohannis, despre Sebastian Burduja la Primăria Capitalei: Un candidat redutabil

de Redacția Jurnalul    |    23 Apr 2024   •   12:13
Klaus Iohannis, despre Sebastian Burduja la Primăria Capitalei: Un candidat redutabil
Sursa foto: Hepta

Președintele României, Klaus Iohannis, a comentat pe scurt decizia coaliției PSD-PNL privind retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. Nu este un mare succes, a spus șeful statului

.Declarațiile au fost făcute marți în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în Coreea de Sud, acolo unde Iohannis face o vizită oficială.

„Cert, nu este un mare succes, prefer să nu comentez decizia coaliției. Nu am fost în contact, am aflat rezultatele, important este ca această soluție pe candidați separați pe București să nu ducă la lupte electorale în coaliție. (...) Cred că există capacitatea de a separa alegerile locale de guvernare”, a declarat Klaus Iohannis.

Totuși, președintele recunoaște că perioada electorală ar putea fi agitată în ceea ce privește relațiile dintre PSD și PNL.

„În toiul campaniei electorale va fi un pic mai complicat”, a precizat Klaus Iohannis.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat marţi că Sebastian Burduja, actualul ministru al Energiei, este un "candidat redutabil" la Primăria Capitalei.

"Nu vreau să dau calificative, dar cred că domnul ministru Burduja este un candidat redutabil", a spus şeful statului.

Liderii PSD și PNL au decis să rupă coaliția la București. Surse din lumea politică anunță că decizia a fost luată la finalul unei ședințe maraton. PSD și PNL vor avea candidați separați și vor renunța la medicul Cătălin Cîrstoiu.

Coaliția a decis să meargă cu candidaturi separate, respectiv Gabriela Firea - PSD și Sebastian Burduja - PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, anunță sursele.

⁠Cei doi candidați nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluții pentru București, au adăugat acestea.

⁠Candidații pe sectoare rămân comuni, la fel și listele de consilii locale. Este o situație similară cu deciziile luate pentru Bacău și Brașov, au precizat sursele.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis Cătălin Cîrstoiu