Primarul Sibiului Klaus Johannis a facut o analiza a evenimentelor din ultimele zile din Romania. Potrivit lui Johannis, politicienii nu au invatat prea multe din istorie. "Au fugit sa se planga ba la Poarta, ba la Viena, ba la Budapesta, ba la Bruxelles, in loc sa stea acasa, sa vorbeasca impreuna si sa gaseasca solutii pentru problemele noastre", a declarat, pentru turnulsfatului.ro, primarul Sibiului.
"Politicieni de la noi nu au gasit altceva mai bun de facut decat sa alerge ata la Bruxelles si sa se planga acolo. E interesant de urmarit, in istorie, cum au fugit sa se planga ba la Poarta, ba la Viena, ba la Budapesta, ba la Bruxelles, in loc sa stea acasa, sa vorbeasca impreuna si sa gaseasca solutii pentru problemele noastre. Nu vine nimeni din afara sa ne rezolve sau sa ne randuiasca tara. Numai noi, aici, putem sa o facem si de aceea cred ca rolul cel mai trist l-au jucat cei care s-au dus la Bruxelles sa se planga acolo despre ce rau e in Romania. Pe de alta parte si cei care au initiat actiunile puteau si ei sa gandeasca o campanie de comunicare pentru politicienii europeni, pentru a preveni aparitia unor interpretari eronate", a afirmat Klaus Johannis.
Primarul Sibiului a criticat atitudinea premierului Victor Ponta, care a schimbat deciziile in urma intalnirilor de la Bruxelles.
'Primul ministru a fost la Bruxelles si acolo s-a angajat la anumite modificari la legislatie, ceea ce e OK. Dar dupa parerea mea, putea sa o faca din capul locului, nu pe parcurs. Oricum daca se convoaca Parlamentul si se clarifica situatia atunci este foarte bine. In rest, referendumul oricum va avea loc. Aici lumea se cramponeaza de un detaliu constitutional, juridic, cum vreti. Intotdeauna cand sunt alegeri este bine ca lumea sa mearga sa isi exprime votul. Daca lumea merge si voteaza, indiferent ce legislatie se aplica, rezultatul este foarte clar. Daca nu merge, atunci chiar daca o legislatie existenta se aplica, semne de intrebare raman. Este ca si la orice alt fel de alegeri: daca merg un numar mic de alegatori sa isi exprime votul, atunci pe toata perioada mandatului ramane intrebarea: «dar daca s-ar fi dus mai multi, ar fi fost acelasi rezultat?» Chestiunea, in fond, nu tine nici de Curtea Constitutionala, nici de Parlament, tine de cetatenii acestei tari. Daca ei inteleg ca, atunci cand se voteaza pentru ceva este datoria lor cetateneasca sa mearga sa isi exprime votul, atunci aceste chestiuni raman fara obiect. Iarasi, este foarte important ca toata lumea sa mearga sa puna stampila pe Da sau Nu, e foarte simplu", a mai spus Johannis.