x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marea confruntare

Marea confruntare

03 Dec 2009   •   00:00



Dezbaterea între Traian Băsescu şi Mircea Geoană va avea loc, joi, la ora 19.00, la Palatul Parlamentului, fiind organizată de IPP şi moderată de Robert Turcescu, formatul fiind similar celei în trei, înainte de turul întâi, conform înţelegerii între staff-urile de campanie.

Confruntarea electorală va dura două ore şi jumătate, cu posibilitatea de a fi prelungită la trei ore, va cuprinde discursuri ale lui Traian Băsescu şi Mircea Geoană, întrebări din partea moderatorului şi a jurnaliştilor, schimburi de replici şi un element surpriză.

Dezbaterea va începe cu discursurile de câte 5 minute ale celor doi candidaţi privind viziunea lor asupra mandatului de preşedinte al României, urmate de o secţiune de replici de câte 3 minute pentru fiecare candidat.

Conform tragerii la sorţi, primul care va vorbi este Mircea Geoană.

Apoi, va fi o secţiune de 15 minute în care candidaţii vor aborda tema relaţiilor cu Parlamentul şi cu Guvernul, după care se va intra în dezbaterea celor 10 teme stabilite care ţin de mandatul preşedintelui şi se referă de la politică externă, până la protecţia socială, stabilitate economică, financiară şi mediul de afaceri.

Aceste teme vor fi trase la sorţi dintr-un bol, la fel ca în dezbaterea de la primul tur de scrutin, iar ordinea în care vor vorbi cei doi candidaţi va alterna. În timpul dezbaterii celor 10 teme va exista o pauză de 8 minute.

După epuizarea celor 10 teme, va urma un moment surpriză, directorul IPP, Violeta Alexandru, precizând că cei doi candidaţi ştiu de acest element surpriză, dar pentru "frumuseţea show-ului" acesta nu va fi divulgat.

Vor fi şi întrebări din partea ONG-urilor şi a jurnaliştilor care vor fi extrase dintr-un bol de către cei doi candidaţi, precum şi întrebarea moderatorului care nu va fi adusă la cunoştinţa celor doi candidaţi.

Dezbaterea se va încheia cu discursurile candidaţilor.
Mediafax

×
Subiecte în articol: mass-media