x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Maria Grapini, după 20 de ani de politică umanistă: A venit vremea umanismului, a politicilor pentru oameni, a dreptății și demnității!

Maria Grapini, după 20 de ani de politică umanistă: A venit vremea umanismului, a politicilor pentru oameni, a dreptății și demnității!

de Redacția Jurnalul    |    02 Iul 2023   •   11:48
Maria Grapini, după 20 de ani de politică umanistă: A venit vremea umanismului, a politicilor pentru oameni, a dreptății și demnității!

În calitate de vicepreședintă a PUSL și membră a Partidului Umanist de aproape 20 de ani, europarlamentarul Maria Grapini se declară pe deplin împlinită pentru că în prezent, în Parlamentul European se vorbește tot mai mult despre umanism, despre nevoia de a pune cetățeanul în centrul activităților și politicilor publice.

„Ca umanistă în PE, am reprezentat România cu demnitate și curaj și am dus principiile umaniste în toate intervențiile mele. Ca vicepreședintă a Comisiei pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor din PE am pledat pentru majorarea bugetelor pentru finanțarea IMM-urilor, ale tinerilor și ale femeilor antreprenor”, a declarat Maria Grapini în fața membrilor Consiliului Național al PUSL, reunit vineri la Palatul Parlamentului, precizând că ”a venit vremea umanismului, a politicilor pentru oameni, a dreptății și demnității! România are nevoie de noi, de umaniști, de patrioți care să aplice principiul și care să lupte prin fapte, nu prin vorbe, pentru adevăr, dreptate, etică și echitate”.

Susținătoare frecventă a drepturilor persoanelor vârstnice, dar și a celor cu dizabilități, prin luările de cuvânt și inițiativele din PE dar și din România, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, a atras din nou atenția că țara noastră trebuie să acceseze banii europene, să profite din plin de această șansă.

 

Proiectele sociale sunt cele mai importante, iar Maria Grapini a menționat printre altele și ”Programul Cetăţeni, Egalitate, Drepturi şi Valori”. Organizațiile societăților civile active la diverse nivele pot aplica pentru finanțarea promovării egalității de gen, promovarea participării active a cetățenilor în UE, combaterea violenței împotriva femeilor și a copiilor și protejarea și promovarea valorilor uniunii. De asemenea, importante sunt și proiectele pentru fermieri, unde se regăsește Fondul European de Garantare Agricolă pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și Fondul european pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură (FEAMPA). Un alt domeniu important, menționat de Maria Grapini este cel al IMM-urilor - Programul privind piața unică (SMP) care cuprinde o serie de inițiative financiare și are un buget total de 4.2 miliarde EUR.

 

”Așa cum am spus, anul acesta împlinesc 20 de ani de când sunt în partidul umanist, iar pentru asta mulțumesc fondatorului doctrinei umaniste, profesorul Dan Voiculescu pentru că a fost singurul lider politic care m-a convins să intru în politică. Pe niciun lider nu l-am crezut, n-a fost credibil. Mulțumesc conducerii partidului, colegilor și diasporei”, a mai declarat Grapini.

×