x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Duşa: Discursul extremist al liderului Jobbik, unul dominat de ură, intoleranţă şi generator de conflicte

Mircea Duşa: Discursul extremist al liderului Jobbik, unul dominat de ură, intoleranţă şi generator de conflicte

11 Aug 2013   •   13:41
Mircea Duşa: Discursul extremist al liderului Jobbik, unul dominat de ură, intoleranţă şi generator de conflicte

Vicepreşedintele PSD Mircea Duşa declară că "mesajele extremiste ale liderului Jobbik nu au nicio legătură cu valorile şi principiile europene" şi trebuie "respinse cu fermitate". "Declaraţiile extremiste ale liderului Jobbik trebuie respinse cu fermitate. Ele nu au nicio legătură cu valorile şi principiile europene şi sunt lipsite de orice relevanţă în Europa secolului XXI", spune Duşa, potrivit unui comunicat transmis duminică de PSD.

El adaugă în declaraţia de presă că "astfel de mesaje nu pot fi acceptate, dar nici nu pot fi tratate cu seriozitate deoarece nu au nicio legătură cu lumea în care trăim", menţionând că România este "un exemplu pentru ţările din Europa centrală şi de est" în privinţa drepturilor acordate minorităţilor. "Sunt convins că etnicii maghiari din România dezavuează un astfel de discurs dominat de ură, de intoleranţă şi generator de conflicte. Nimeni nu va avea de câştigat de pe urma unei deteriorări a relaţiei romano-ungare", mai spune Duşa.

Liderul Jobbik, Vona Gabor, a declarat, sâmbătă, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal ((Erdelyi Magyar Ifjak-EMI) de la Borzont, judeţul Harghita, că partidul pe care îl conduce va apăra drepturile şi interesele maghiarilor din Transilvania, asumându-şi responsabilitatea unui conflict cu România.

×
Subiecte în articol: mircea dusa jobbik