x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase il deconspiră pe Ilie Sărbu

Năstase il deconspiră pe Ilie Sărbu

de Lavinia Dimancea    |    31 Oct 2007   •   00:00
Năstase il deconspiră pe Ilie Sărbu
Sursa foto: LUCIAN ALECU/

Adrian Năstase a dezvăluit ieri că a aflat din mai multe surse că, după instalarea moratoriului in PSD, la o şedinţă de partid la Timişoara, Ilie Sărbu ar fi susţinut excluderea sa şi a lui Ion Iliescu din PSD. Sărbu neagă şi ii ameninţă cu sancţiuni pe cei care recurg la astfel de intoxicări.


Adrian Năstase a dezvăluit ieri că a aflat din mai multe surse că, după instalarea moratoriului in PSD, la o şedinţă de partid la Timişoara, Ilie Sărbu ar fi susţinut excluderea sa şi a lui Ion Iliescu din PSD. Sărbu neagă şi ii ameninţă cu sancţiuni pe cei care recurg la astfel de intoxicări.


Potrivit lui Năstase, Sărbu ar fi vorbit despre excluderea sa şi a lui Iliescu din PSD săptămăna trecută, deşi partidul se află in moratoriu după momentul Braşov, cănd s-a incercat, fără succes, mazilirea lui Iliescu. "Nu m-a mirat faptul că unii membri ai conducerii partidului nu respectă deciziile luate in legătură cu moratoriul stabilit pănă după alegeri. Ca să fie mai clar: pe mai multe căi am aflat că Ilie Sărbu - un mare caracter - , la Timişoara, la sfărşitul săptămănii trecute, a afirmat, la o reuniune de partid, că «dacă ii dăm afară pe Iliescu şi Năstase, partidul urcă imediat la 40%». Poate unii vor comenta această afirmaţie. Pentru mine insă, subiectul este definitiv inchis. In ceea ce-l priveşte pe Sărbu!", a scris Năstase pe blogul personal. Ilie Sărbu neagă insă că el a făcut o astfel de afirmaţie. "Nu-mi amintesc să fi spus aşa ceva. Dacă aş fi spus, s-ar fi aflat, ar fi scris presa din Timişoara. Este o informaţie pe care cineva i-a dat-o in mod eronat lui Adrian Năstase", ne-a declarat vicepreşedintele PSD. Intrebat dacă ştie cine i-ar fi spus lui Năstase, Sărbu a spus că nu ştie exact, dar bănuieşte. "Cănd voi afla cine este, să fie sigur că va zbura din partid pentru că umblă cu minciuni, cu intoxicări. Am să vorbesc cu Adrian Năstase şi am să ii spun că cineva il dezinformează", a arătat Sărbu.


DEZACORD. Tot pe blog, Năstase a comentat şi invitaţia adresată preşedintelui Traian Băsescu de a participa la lansarea candidaţilor PSD de săptămăna trecută de la Romexpo: "M-aţi intrebat dacă a fost o prostie că a fost invitat Băsescu la lansarea candidaţilor PSD la Bucureşti. Vă răspund, parafrazănd pe cineva mai deştept decăt mine. Nu a fost o prostie. Mai grav. A fost o eroare". Legat de referendumul privind votul uninominal convocat de şeful statului, Năstase işi exprimă dezacordul, ca şi Ion Iliescu, acuzăndu-l pe şeful statului că "incearcă să inventeze ţara cu două parlamente - unul la Palatul Poporului, altul la Cotroceni". "Băsescu vrea alegeri uninominale cu două tururi de scrutin, pentru că, in felul ăsta, sistemul de partide practic se desfiinţează. In locul partidelor ar funcţiona in Parlament un fel de «baroni parlamentari», care işi vor fi susţinut singuri campania electorală din punct de vedere financiar şi care vor putea fi «ţinuţi in lesă» mai uşor de la Cotroceni", susţine Năstase.


DEZVÃ...LUIRI
"Nu m-a mirat faptul că unii membri ai conducerii partidului nu respectă deciziile luate in legătură cu moratoriul stabilit pănă după alegeri. Ca să fie mai clar: pe mai multe căi am aflat că Ilie Sărbu - un mare caracter - , la Timişoara, la sfărşitul săptămănii trecute, a afirmat, la o reuniune de partid, că «dacă ii dăm afară pe Iliescu şi Năstase, partidul urcă imediat la 40%»"
Adrian Năstase - deputat PSD


×
Subiecte în articol: politic psd nastase sărbu ilie sărbu ilie s