x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicuşor Constantinescu spune că a fost curtat de UNPR

Nicuşor Constantinescu spune că a fost curtat de UNPR

12 Iun 2015   •   17:29
Nicuşor Constantinescu spune că a fost curtat de UNPR

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a spus, vineri, că atât el, cât şi fostul primar al Constanţei Radu Mazăre au fost curtaţi de liderul Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, pentru a intra în formaţiunea politică reprezentată de acesta.

Întrebat dacă propunerea respectivă le-a fost făcută înaintea apariţiei problemelor pe care cei doi le au cu justiţia, Constantinescu a răspuns că "intermediar".

"Păi, mă vor cei de la UNPR, dar nu merg eu acolo. (...) Bineînţeles că mi s-a propus, şi mie şi lui Mazăre mi s-a propus. (...) Da, de Oprea. (...) A zis 'treceţi şi nu mai aveţi nicio problemă'... Întrebaţi-l şi pe Mazăre", a afirmat Nicuşor Constantinescu la finalul unei conferinţe de presă.

Referitor la suspendarea sa din calitatea de membru PSD până la întrunirea Consiliului Judeţean al partidului, suspendare anunţată vineri de Victor Ponta, Constantinescu a declarat că acesta a luat respectiva decizie pentru că, "probabil a fost, în presiunea moţiunii, şantajat de parteneri de Coaliţie,... de UNPR".

Întrebat de ce ar recurge UNPR la un astfel de posibil şantaj, Nicuşor Constantinescu a afirmat: "ca să câştige electoral municipiul şi judeţul Constanţa, să câştige Primăria şi Consiliul Judeţean".

"Ce face UNPR, că vor ei să câştige municipiul şi judeţul Constanţa e problema şi dorinţa lor. Ei singuri pe liste nu vor câştiga niciodată mai mult de 2%. Dar, acum văd că este partidul căruia nu i se întâmplă nimic. Cine este în UNPR nu mai este anchetat de binomul DNA-SRI, asta constat", a declarat preşedintele suspendat al CJ Constanţa.

El a făcut aprecieri şi la adresa lui Sebastian Ghiţă.

"Văd că şi domnul Ghiţă s-a înscris la acest partid (n.r. - UNPR), Ghiţă Sebastian care învăţa organizaţiile cum să facă alegeri din birou, pe internet şi care a luat baza de date a organizaţiilor PSD şi a făcut un partid nou, de care nici n-aţi auzit", a spus Nicuşor Constantinescu.

Despre suspendarea sa din PSD, Constantinescu a afirmat că speră ca ea să fie ridicată şi să îşi poată desfăşura în continuare activitatea în PSD.

"Voi merge în Consiliul Judeţean al PSD, voi proba tot ceea ce am spus şi sper să-mi dea dreptate şi să continuăm împreună, într-o echipă unită, viaţa organizaţiei judeţene PSD", a mai spus Constantinescu.

Acesta a făcut, totodată, apelul de a fi sprijinit de social-democraţii judeţeni, pentru că intenţionează să candideze la şefia PSD Constanţa.

"Fac un apel acum tuturor primarilor PSD din judeţ, preşedinţilor de organizaţii PSD din judeţ, tuturor consilierilor comunali, orăşeneşti, municipali, judeţeni PSD din Constanţa, să vină alături de mine, pentru că eu voi candida la preşedinţia organizaţiei PSD Constanţa, în acest an. Împreună trebuie să depăşim această stare de teroare, de frică şi să ducem mai departe proiectele pe care le-am derulat, le derulăm şi le vom derula în continuare", a arătat Nicuşor Constantinescu.

La finalul conferinţei de presă, acesta a afirmat însă că, în situaţia în care ar fi exclus din PSD, va înfiinţa o nouă formaţiune politică, denumită Partidul Dobrogenilor.

Vineri, preşedintele interimar al PSD Constanţa, senatorul Nicolae Moga, a făcut publică o adresă semnată de liderul PSD, Victor Ponta, şi de secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, prin care organizaţia judeţeană a PSD Constanţa este anunţată că "domnul Nicuşor Constantinescu este suspendat din calitatea de membru de partid până la întrunirea Consiliului Judeţean Constanţa".

Suspendarea lui Nicuşor Constantinescu a fost făcută după ce, zilele trecute, acesta a trimis mai multe adrese organizaţiilor PSD din judeţul Constanţa, în calitate de preşedinte executiv, deşi, conform lui Nicolae Moga, el a fost suspendat din respectiva funcţie.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale de către procurorii DNA, în prezent el aflându-se sub control judiciar.

×
Subiecte în articol: nicusor constantinescu