x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oferta lui Bejinariu

Oferta lui Bejinariu

15 Noi 2004   •   00:00

POLITIC
Pedisti atrasi de PSD la guvernare Secretarul general al Guvernului spune ca PSD "va putea invita la guvernare" si membri PD.

Pedisti atrasi de PSD la guvernare

Secretarul general al Guvernului, Eugen Bejinariu, afirma ca PSD "va putea invita la guvernare" chiar si membri PD, nu numai PNL.
NICU AMURARITEI

Click pentru a mari imaginea
LA SECRET. Eugen Bejinariu nu vrea sa dezvaluie numele celor de la PD carora le-a facut oferte
Dupa ce in urma cu o saptamana presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, lansa posibilitatea ca, dupa alegeri, un guvern al Uniunii Nationale PSD+PUR sa fie sustinut de "un grup de negociere din PNL", "oameni intelepti si rationali", seful Secretariatului General al Guvernului (SGG), Eugen Bejinariu, vine si pluseaza. Bejinariu a afirmat sambata, intr-o conferinta de presa, ca PSD "va putea invita la guvernare" chiar si membri PD, nu numai PNL. Potrivit acestuia, viitorul guvern, care va fi format dupa castigarea alegerilor de Uniunea Nationala PSD+PUR, va trebui sa aiba o sustinere puternica pentru a finaliza programele incepute si pentru indeplinirea obiectivului de aderare a Romaniei la UE.

OFERTE. "Domnul Cozmanca spunea ca in viitoarea guvernare pot fi atrasi chiar si cei din PNL. Eu vreau sa spun mai mult. Toti sunt bineveniti in viitoarea guvernare. S-ar putea sa-i cooptam si pe cei de la PD. De ce numai pe cei de la PNL? Putem colabora in executiv chiar cu membri din PD", a declarat secretarul general al Guvernului. Eugen Bejinariu a spus ca le-a facut si oferte celor din PD, dar a evitat sa dezvaluie numele membrilor PD care ar putea fi cooptati sa sustina un guvern PSD. El a mentionat ca este posibil ca unii dintre acesti membri ai PD sa se inscrie in PSD, dar ca "vom putea colabora cu ei chiar fiind membri ai partidelor lor, PD sau PNL". Presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, a exprimat in urma cu o saptamana mai multe "ipoteze de lucru" in cazul in care Uniunea PSD+PUR nu va reusi sa obtina peste 50% din sufragii.

CALCULE. Liderul social-democrat a declarat ca PSD a luat in calcul inclusiv constituirea unui guvern minoritar. Prima varianta pe care va merge PSD, a precizat Cozmanca, va fi o colaborare cu UDMR, insa nu exclude nici "o intelegere punctuala" cu PRM de sustinere parlamentara "pentru ca tara pana la urma trebuie guvernata". "O sa incercam mai intai cu UDMR. Patru ani am avut o majoritate parlamentara impreuna cu UDMR, asa ca e un lucru de inteles, de bun-simt, sa-i intrebam pe ei mai intai. Avem 3-4 variante de lucru pentru a ataca guvernarea tarii, pentru a asigura continuitatea, stabilitatea politica, sociala si economica a Romaniei. Trebuie sa asiguram aderarea tarii la Uniunea Europeana pentru ca, daca n-o facem in 2007, ne vom condamna singuri la subdezvoltare si izolare", a mai spus Cozmanca.

IPOTEZE
"PSD ia in calcul mai multe ipoteze de lucru in privinta asigurarii unei sustineri parlamentare majoritare a Guvernului pe care il va forma dupa alegeri, inclusiv o intelegere "cu un grup de negociere din PNL""
Octav Cozmanca presedintele executiv al PSD

MAI MULT
"Domnul Cozmanca spunea ca in viitoarea guvernare pot fi atrasi chiar si cei din PNL. Eu vreau sa spun mai mult. Toti sunt bineveniti in viitoarea guvernare. S-ar putea sa-i cooptam si pe cei de la PD"
Eugen Bejinariu seful SGG
×
Subiecte în articol: politic psd pnl cozmăncă guvernare bejinariu