x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oprescu: "Băsescu îşi depăşeşte prerogativele făcînd aprecieri calomnioase"

Oprescu: "Băsescu îşi depăşeşte prerogativele făcînd aprecieri calomnioase"

20 Mai 2008   •   00:00

Candidatul independent la Primăria Capitalei Sorin Oprescu a declarat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu îşi depăşeşte prerogativele făcînd aprecieri calomnioase la adresa contracandidaţilor lui Vasile Blaga.



Candidatul independent la Primăria Capitalei Sorin Oprescu a declarat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu îşi depăşeşte prerogativele făcînd aprecieri calomnioase la adresa contracandidaţilor lui Vasile Blaga.

"Cred că preşedintele, deşi a cerut altora să nu se amestece în această campanie electorală, îşi depăşeşte prerogativele făcînd o serie întreagă de aprecieri calomnioase la adresa contracandidaţilor domnului Blaga. Fiecare om se comportă conform standardelor lui de educaţie", a spus Oprescu, referindu-se la declaraţiile preşedintelui Băsescu potrivit cărora atunci cînd era viceprimar Sorin Oprescu trecea pe la Primăria de două ori pe săptămînă, după ora 16.00.

Întrebat cum comentează declaraţiile lui Traian Băsescu conform căruia Vasile Blaga a crescut în sondaje de la 14% la 22% în timp ce Oprescu a scăzut de la 52% la 39%, Oprescu a răspuns: "Ca Făt Frumos, care creşte într-un an cît în zece ani de zile".

Întrebat dacă este de părere că Vasile Blaga "creşte pe spatele lui Băsescu", Oprescu a răspuns: "Cred că este mai mult o senzaţie a domnului preşedinte că-l ajută pe contracandidatul Blaga. Bucureştii s-au deşteptat foarte mult, oamenii judecă, văd şi sesizează cu ce au fost minţiţi în ultimii 18 ani, în special în ultimii 8 ani".

Referindu-se la declaraţiile şefului statului care a spus că este silit de ziarişti şi de politicienii care îl atacă în permanenţă să se implice în campanie, Sorin Oprescu a afirmat: "Cred că este o viziune estatică, gen Apostol Bologa. Nimeni din campanie nu a făcut referiri la activitatea, viaţa sau modul cum a procedat Traian Băsescu. Cred că asta face parte din altceva".

El a susţinut că va cîştiga alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei, că prin discuţii şi negocieri se va înţelege bine cu Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi că nu are de gînd să demoleze Muzeul Satului, "aşa cum scriu de două săptămîni încoace anumite ziare".

Oprescu a dat asigurări că nimeni nu îl va auzi plîngîndu-se, după ce va cîştiga Primăria Capitalei, de relaţia cu CGMB şi de asemenea că doreşte conservarea Muzeului Satului şi eliminarea unor construcţii din beton care au apărut abuziv în acel loc.

El a criticat şi proiectul Esplanada, susţinînd că prin acesta se doreşte transformarea ultimelor spaţii verzi existente în Bucureşti în betoane.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: basescu politic oprescu