x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oprescu, candidat la Primaria Capitalei

Oprescu, candidat la Primaria Capitalei

20 Ian 2005   •   00:00

PSD vrea sa-l nominalizeze pe senatorul Sorin Oprescu candidatul partidului la Primaria Capitalei. Acest lucru ne-a fost confirmat ieri de insusi Sorin Oprescu, care a precizat ca a primit o astfel de oferta din partea conducerii partidului.


SILVIU SERGIU

CONVINS. Sorin Oprescu si-a invins retinerile si cocheteaza deja cu ideea unei noi candidaturi la Primaria Capitalei
Decizia desemnarii lui Sorin Oprescu a fost luata miercuri seara, dupa sedinta Biroului Executiv Municipal (BExM) al PSD Bucuresti. Acest organism de conducere s-a intrunit pentru a analiza variantele pe care partidul le are pentru batalia electorala din Bucuresti. Sorin Oprescu era in capul listei de potentiali candidati ai partidului, lista pe care mai figurau Ionel Blanculescu, Rovana Plumb, Marian Vanghelie, Dan Darabont, Doru Giugula sau Ioan Enciu. Senatorul PSD era insa singurul care se bucura de sustinerea cvasiunanima a PSD Bucuresti, inclusiv de cea a presedintelui organizatiei, Dan Ioan Popescu. Problema era ca Oprescu se codea sa candideze, mai ales ca a pierdut alegerile locale din Capitala in doua randuri, in 1998 si in 2000.

Desi in sedinta BExM nu s-a vehiculat nici un nume concret, imediat dupa terminarea ei, Oprescu a fost "convocat" la o intrevedere cu greii partidului, Adrian Nastase, Ion Iliescu si Dan Ioan Popescu. Greii partidului l-au convins pe Oprescu ca trebuie sa intre in competitia electorala, pentru ca interesul partidului o cere. In cele din urma, Oprescu a acceptat.

ACCEPT. Ieri, Sorin Oprescu ne-a confirmat ca liderii PSD i-au propus sa candideze pentru Primaria Capitalei. "Este adevarat ca am avut o discutie in acest sens cu colegii mei. Mi s-a propus sa candidez si as putea spune ca cochetez cu aceasta idee", ne-a declarat Oprescu. Pana la desemnarea sa oficiala, in urma votului Biroului Executiv Municipal, filiala bucuresteana a PSD va comanda un sondaj de opinie pentru a testa sansele lui Oprescu, alaturi de cele ale altor colegi de partid. Este insa de notorietate faptul ca Oprescu este unul din liderii PSD Bucuresti care se bucura de o incredere importanta in randul electoratului din Capitala, drept pentru care sondajul ar putea fi o simpla formalitate.

SPRIJIN. In alta ordine de idei, presedintele PSD, Adrian Nastase, a precizat ca s-a luat decizia desemnarii unui candidat din interiorul PSD Bucuresti "ca sa nu mai apara eventuale disfunctii in ceea ce priveste un sprijin amplu, total, in timpul campaniei", din partea acestei organizatii.

CONFIRMARE
„Este adev`rat c` am avut o discu]ie n acest sens cu colegii mei. Mi s-a propus s` candidez, [i a[ putea spune c` cochetez cu aceast` idee"
Sorin Oprescu - senator PSD
DECIZIE
„Am luat decizia desemn`rii unui candidat din interiorul PSD Bucure[ti, ca s` nu mai apar` eventuale disfunc]ii n ceea ce prive[te un sprijin amplu, total, n timpul campaniei"
Adrian N`stase - pre[edintele PSD
×
Subiecte în articol: politic psd oprescu