x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pacificatorul - Tariceanu: "Sa nu ne razbunam"

Pacificatorul - Tariceanu: "Sa nu ne razbunam"

de Monica Iordache Apostol    |    05 Noi 2005   •   00:00
Pacificatorul - Tariceanu: "Sa nu ne razbunam"

Dupa scandalul ultimelor zile, premierul Tariceanu le-a spus liberalilor ca Romania nu are nevoie de vendete si razbunari ieftine si si-a indreptat atacurile spre grupurile de interese din sistemul de sanatate.

Dupa scandalul ultimelor zile, premierul Tariceanu le-a spus liberalilor ca Romania nu are nevoie de vendete si razbunari ieftine si si-a indreptat atacurile spre grupurile de interese din sistemul de sanatate.

Desi se afla de cateva zile in mijlocul unui scandal politic, premierul Calin Popescu Tariceanu a venit ieri cu un mesaj impaciuitor in fata colegilor sai, la intrunirea Consiliului Reprezentantilor Nationali ai PNL. "Sa nu ne razbunam", a fost mesajul implicit al lui Tariceanu, care si-a indemnat colegii sa-si vada de treburile politice. "Trebuie sa consolidam o adevarata democratie liberala. PNL a dovedit ca stie sa-si asume responsabilitatile. Politica noastra nu a fost una a invrajbirii, ci a armoniei pentru ca ne-am luat in serios rolul in guvernare", a declarat Tariceanu. "Nu avem nevoie de jocuri politice, nici de vendete, nici de razbunari ieftine si iresponsabile", a afirmat el.

"ATITUDINE OSTILA". Cu o seara inainte, in cadrul Delegatiei Permanente a partidului, Tariceanu le-a cerut acelasi lucru liberalilor, in momentul in care au rabufnit nemultumirile. Tariceanu le-a spus membrilor DP ca la intalnirea cu Basescu au convenit sa nu mai incurajeze speculatiile privind conflictul dintre cele doua Palate. "Recalcitrantii" traditionali ai PNL s-au aratat insa iritati ca Basescu a cerut pace, dupa ce l-a facut "terci" pe premier cu o seara inainte. Liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu, a fost unul dintre nemultumiti, acuzandu-l pe Basescu de "atitudine ostila" fata de PNL, iar senatorul Puiu Hasotti a sustinut si el ca PNL nu mai trebuie sa cedeze.

SANATATE. Ieri, Tariceanu si-a indreptat atacurile in alta directie, spunand ca, in domeniul Sanatatii, exista o atitudine ostila la reforma, grupuri de interese existand si in Parlament, "fara granita intre partide". "Ceea ce face Eugen Nicolaescu merita sustinere din partea noastra", a spus Tariceanu, la CRN. "Trebuie sa se separe functia universitara de cea de director de spital. A venit momentul sa rupem pisica pentru ca sistemul de sanatate nu mai poate functiona asa cum se intampla in prezent.

Banii din acest sector sunt prost gestionati", a spus Tariceanu. El considera ca de acum incolo, un rol important va trebui sa si-l asume, "daca vrea sa si-l asume", Colegiul Medicilor. "Ministrul are toata dreptatea sa spuna ca, daca actuala conducere a CMR nu vrea sa colaboreze, sa fie aleasa o alta conducere. Nu este o ingerinta a ministrului in activitatea Colegiului, dar trebuie ca aceasta institutie sa-si faca treaba", a mai spus premierul. Presedintele Colegiului Medicilor este chiar liberalul Mircea Cinteza, fost ministru al Sanatatii si apropiat al lui Theodor Stolojan.

×
Subiecte în articol: tariceanu politic