x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlament: Bugetul MApN pe 2018 - aviz favorabil în comisiile de specialitate

Parlament: Bugetul MApN pe 2018 - aviz favorabil în comisiile de specialitate

12 Dec 2017   •   11:07
Parlament: Bugetul MApN pe 2018 - aviz favorabil în comisiile de specialitate

Comisiile reunite de apărare din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, marţi, cu unanimitate, bugetul Ministerului Apărării Naţionale pentru anul 2018.

 

"Discutăm despre o nouă alocare a 2% din PIB şi pentru anul 2018. Până la urmă, în felul acesta, România arată că îşi asumă obligaţiile pe care le-a avut în urma Summitului NATO din 2014 din Ţara Galilor şi că duce mai departe proiectul acesta prin care va aloca 2% din PIB pe cel puţin 10 ani începând cu 2017", a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor, la şedinţa comisiilor.

Potrivit acestuia, anul 2017 se încheie la nivelul MApN cu o execuţie bugetară "foarte bună".

"Sperăm ca săptămâna viitoare să finalizăm ceea ce ne-am propus, în speţă inclusiv programul pentru transportoarele blindate 8X8 Piranha 5, să finalizăm negocierea şi să putem efectua plata în avans pentru primele 36 de transportoare, care ar intra în România anul viitor. Ideea era că, deşi foarte multă lume probabil că s-a îndoit, s-a întrebat dacă MApN va reuşi să cheltuie cei 2%, răspunsul este afirmativ. Da, MApN face această execuţie bugetară şi îşi îndeplineşte obligaţiile pe care şi le-a asumat atunci când Parlamentul României a alocat prin aprobarea bugetului de stat ministerului nostru 2% din PIB", a spus Fifor, citat de agerpres.

Ministrul a precizat că bugetul propus pentru MApN în 2018 este în sumă totală de 18.164, 891 milioane de lei, echivalentul a circa patru miliarde de euro.

×