x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentarii Opoziţiei spun că PSD - ALDE nu au motive şi nici curaj să îl suspende pe Iohannis

Parlamentarii Opoziţiei spun că PSD - ALDE nu au motive şi nici curaj să îl suspende pe Iohannis

05 Iul 2018   •   15:52
Parlamentarii Opoziţiei spun că PSD - ALDE nu au motive şi nici curaj să îl suspende pe Iohannis

Parlamentarii Opoziţiei sunt de părere că membrii coaliţiei de guvernare nu au motive şi nici curaj să îl suspende din funcţie pe preşedintele Klaus Iohannis. 

"Nu reprezintă un element de noutate. Se tot discută de mai bine de o lună dacă vor alege să îl suspende sau nu pe preşedintele Klaus Iohannis. Eu cred că, dacă îl vor suspenda pe preşedinte, lucrurile sunt absolut clare pentru anul 2019, şi atunci eu îmi doresc să le ia Dumnezeu minţile să îl suspende pe Klaus Iohannis şi să terminăm o dată pentru totdeauna cu cine va fi preşedinte începând cu anul 2019. (...) Eu nu cred că au motive suficiente", a declarat joi deputatul PNL Ioan Cupşa, la Parlament. 

La rândul său, deputatul USR Stelian Ion a spus că cei din coaliţia de guvernare nu vor avea curaj să îl suspende pe Iohannis. 

"Eu cred că e o cacialma, nu cred că vor avea acest curaj, pentru că în mod sigur, aşa cum vedem noi România, cum ne dorim să fie România, cetăţenii oneşti din această ţară îl vor sprijini la un eventual referendum care va fi inevitabil dacă se va ajunge la astfel de acţiune. Este foarte riscant pentru PSD şi nu cred că vor face acest pas", a afirmat Stelian Ion. 

Şi deputatul PMP Ionuţ Simionca este de părere că PSD - ALDE nu vor iniţia acest demers. 

"Cu siguranţă că au forţa în Parlament să suspende preşedintele, dar cu siguranţă nu o vor face şi Liviu Dragnea doar îi arată lui Iohannis că trebuie să se grăbească să o revoce pe şefa DNA şi pune presiune pe acest lucru", a afirmat Simionca. 

Suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă, a declarat joi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care a anunţat că acest lucru va fi decis luni, într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare. 

"Eu am discutat acum cu domnul Tăriceanu şi i-am spus că, din punctul meu de vedere, suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă, pentru că, dacă doar stăm şi ne plângem, nu respectă azi Constituţia, nu respectă mâine Constituţia, poate mai trimite un alt consilier prezidenţial să ameninţe un alt judecător de la CCR, o fi trimis consilieri prezidenţiali să ameninţe şi judecători la ÎCCJ. (...) Şi, dacă noi doar stăm şi constatăm, nu ne exercităm un atribut important al acestui for care este forul suprem din România", a declarat Dragnea la Parlament. 

El susţine că preşedintele Senatului ar fi de acord: "Şi domnul Tăriceanu a spus că este de acord şi că trebuie să analizăm foarte serios zilele astea şi că luni trebuie să luăm o decizie - da sau nu". 

Liviu Dragnea a reafirmat că preşedintele îşi bate joc de Constituţie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ioan Cupşa