x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNA il urmareste pe Radu Feldman Alexandru

PNA il urmareste pe Radu Feldman Alexandru

29 Iul 2004   •   00:00

POLITIC

PNA s-a razgandit si a inceput ieri urmarirea impotriva senatorului PNL Radu F. Alexandru, dupa ce Nati Meir, consilierul liderului PRM, l-a acuzat ca a incercat sa il corupa, in schimbul sustinerii lui la sefia comunitatii evreiesti din Romania. PNA a declansat ieri o ancheta impotriva senatorului PNL Radu Feldman Alexandru, dupa ce Nati Meir, consilier al presedintelui PRM, l-a acuzat de coruptie.
CAMELIA IONESCU

Nati Meir l-a acuzat pe senatorul liberal ca, in schimbul sprijinului pentru castigarea presedintiei Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, i-ar fi promis, in momentul in care Alianta PNL-PD ar ajunge la putere, "o lucrare de constructii substantiala, acordata preferential, fara licitatie, societatii Solel Boneh, care nu se implica in proiecte a caror valoare se situeaza sub 30 milioane de dolari".

SESIZARE. Meir a sesizat PNA si a pus la dispozitia institutiei inregistrari audio ale intalnirilor dintre el si liberal, plus transcrieri ale acestora, pentru a-si sustine denuntul. Dupa audierea de ieri a lui Meir, PNA a anuntat printr-un comunicat ca pe numele lui Radu Feldman Alexandru s-a inregistrat dosarul penal numarul 214/P/2004, iar urmarirea penala va fi efectuata de procurorii Sectiei de combatere a coruptiei. PNA a revenit la scurt timp, precizand ca senatorul va fi supus unei urmariri "in rem", adica in linii generale si fara o incadrare juridica, urmand a fi verificate afirmatiile lui Meir si informatiile audio pe care acesta le-a furnizat. Cu o zi in urma, PNA isi declinase competenta, indrumandu-l pe Nati Meir sa sesizeze Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Potrivit spuselor lui Meir, PNA s-a razgandit, "in urma unei mai corecte aprecieri a situatiei", stabilind ca este de competenta sa.

TINTA. Radu F. nu este decat o prima tinta a acuzatiilor lui Nati Meir, care sustine ca promisiunea lui Radu F. cu privire la contractul fraudulos de dupa alegeri a primit si binecuvantarea lui Theodor Stolojan, candidatul pentru Presedintia Romaniei al Aliantei PNL-PD. La randul sau, senatorul PNL sustine ca este vorba despre o inscenare care vrea sa il loveasca pe Theodor Stolojan. Liberalul a anuntat ca l-a dat in judecata pe Nati Meir, dezmintind existenta intelegerii invocate de acesta.

PLANURI

"Eu, daca nu sunt senator, voi fi deputat, membru in Parlament in calitate de reprezentant al Comunitatii Evreiesti. Imi dau demisia din PNL, dar Comunitatea trebuie sa aiba un reprezentant in Parlament"

COMUNICARE

"In momentul in care e un mesaj de transmis, eu il comunic imediat. Iti repet: orice mesaj, orice mesaj care mi se pare ca trebuie sa ajunga, eu ii transmit lui personal (lui Theodor Stolojan - n.r.)" - Radu F. Alexandru (in transcriptul casetelor lui Meir)

"COMANDA POLITICA"

"Inceperea urmaririi penale de catre PNA, in urma denuntului lui Nati Meir, arata implicarea institutiilor statului in incercarile de denigrare a liderilor opozitiei si pare suspecta tinand cont ca aceeasi promptitudine nu a fost dovedita in cazul "baronilor" PSD", contracareaza purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, printr-un comunicat. Liberalul sustine ca demersul PNA este "illegal" si raspunde unei comenzi politice, deoarece, potrivit legii, un parlamentar nu poate fi cercetat sau urmarit penal decat de Parchetul CSJ. "Actiunea PNA are un singur scop, respectiv denigrarea candidatului Aliantei D.A. la Presedintia Romaniei, Theodor Stolojan, care este cel mai bine plasat in sondajele de opinie, inclusiv in cel realizat la comanda lui Ion Iliescu", a acuzat Nicolaescu.
×
Subiecte în articol: politic radu meir nati meir