x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL doreşte clarificare cazului morţii motociclistului de la Poliţia Rutieră

PNL doreşte clarificare cazului morţii motociclistului de la Poliţia Rutieră

24 Oct 2015   •   18:26
PNL doreşte clarificare cazului morţii motociclistului de la Poliţia Rutieră

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, că va propune luni grupurilor parlamentare ale liberalilor o discuţie privitoare la toate pârghiile legislative existente pentru ''a aduce lumină'' în cazul motociclistului de la Poliţia Rutieră care a decedat marţi în urma unui accident suferit când se afla în coloana oficială a ministrului de interne.

''Am decis să propunem grupurilor parlamentare, luni, să facem o discuţie privitoare la toate pârghiile parlamentare pe care le avem la îndemână pentru a aduce lumină în această situaţie, vorbim de mijloace parlamentare - o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, o anchetă parlamentară, o comisie parlamentară, interpelări şi orice alt mijloc parlamentar care va reuşi să lămurească o situaţie pe care dl. ministru avea obligaţia s-o fi lămurit. Nu a făcut-o, iar noi, ca opoziţie, punem interesul public înaintea oricărui interes politic', a afirmat Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută la Buzău.

Gorghiu a catalogat ca ''inacceptabilă'' lipsa de transparenţă în acest caz.

''Tocmai că este vorba de pierderea unei vieţi omeneşti, lipsa de transparenţa este inacceptabilă. Sunt două chestiuni care sunt extreme de grave, odată că se distruge credibilitatea instituţiilor, Ministerul de Interne care este o instituţie a cărei credibilitate trebuie apărată de orice, inclusiv de ministru, şi în al doilea rând cred că se refuză o explicaţie sau o reparaţie morală familiei care merită toate explicaţiile despre cum s-a întâmplat'', a spus Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, ''demisia este în continuare un gest necesar şi dacă această demisie nu va veni, se impune demiterea ministrului de interne de către prim-ministrul Victor Ponta''.

×