x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL- Tăriceanu candidează pentru un nou mandat de premier

PNL- Tăriceanu candidează pentru un nou mandat de premier

29 Aug 2008   •   00:00

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, în deschiderea Delegaţiei Permanente a PNL de la Neptun, că vrea să fie candidatul partidului pentru un nou mandat de prim-ministru.



Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, în deschiderea Delegaţiei Permanente a PNL de la Neptun, că vrea să fie candidatul partidului pentru un nou mandat de prim-ministru.

"Vă anunţ astăzi cu mândrie şi entuziasm că vreau să fiu candidatul PNL pentru funcţia de prim-ministru al României", a spus Tăriceanu la începutul Delegaţiei Permanente a PNL, care s-a întrunit la Neptun.

Preşedintele PNL a afirmat că liberalii au ca obiectiv transformarea României în cea de-a şaptea putere a Europei până în anul 2012.
"Sunt în acelaşi timp şi mândru şi onorat că mă aflu astăzi (vineri - n.r.) în faţa dumneavoastră, prieteni şi colegi, şi că putem împreună să lucrăm şi să prezentăm românilor o nouă ofertă de guvernare. Acum patru ani ni s-a oferit onoarea de a guverna. (...) Până în 2012 vrem ca România să devină a şaptea putere a Europei. Vrem să câştigăm bătălia cu corupţia, vrem să investim în viitorul copiilor noştri, vrem un mediu mai curat. Toate aceste lucruri pot fi realizate, dar numai împreună", le-a spus Tăriceanu liberalilor prezenţi la Delegaţia Permanentă.

Tăriceanu a precizat că liberalii trebuie să transmită electoratului următorul mesaj clar: "PNL este un partid al progresului şi al viitorului!".

Liderul PNL a ţinut să le prezinte liberalilor cele şapte priorităţi ale viitorului program de guvernare al PNL, menţionând că prioritatea zero o reprezintă investiţiile în infrastructură la nivelul întregii ţări, dar şi sănătatea, educaţia, sistemul de pesnii, învăţământul, politica externă şi încurajarea investiţiilor.

El a mai spus că are de dus, la fel ca ceilalţi candidaţi, o campannie electorală "dură", pentru că are adversari pe măsură, anunţând-i că va candida în colegiul nr. 2 din Sectorul 1.

Liberalii s-au reunit pentru a discuta despre viitorul program de guvernare, pentru a da votul de încredere lui Călin Popescu Tăriceanu în vederea obţinerii unui nou mandat de premier, în toamnă, dar şi pentru a discuta strategia de campanie.

Călin Popescu Tăriceanu va cere în Delegaţia Permanentă votul de încredere pentru un nou mandat de premier.

În plus, coordonatorul campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a declarat, joi seară, că liberalii vor discuta strategia pentru campania electorală şi pregătirea viitorului program de guvernare.

La prima parte a reuniunii liberale participă şi candidaţii validaţi până în acest moment de către forurile de conducere ale PNL. Printre aceştia se află actuali deputaţi şi senatori, care doresc să-şi continue mandatul, dar şi prezenţe inedite, cum ar fi Adrian Inimăroiu, fostul primar al Sectorului 4, care candidează pentru un colegiu de deputat în acest sector.

În plus, la şedinţă participă toţi miniştrii PNL şi liderii BPC, dar şi europarlamentarii formaţiunii liberale.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: tariceanu politic pnl