x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei 29 aprilie 2004

POLITIC - Stirile zilei 29 aprilie 2004

29 Apr 2004   •   00:00

Deputatii au respins proiectul

Proiectul de lege privind instituirea unei Zile a Presei Romăne adoptat deja de Senat a fost respins ieri de catre deputatii din Comisia pentru cultura. Deputatul PSD Madalin Voicu, vicepresedinte al Comisiei, a declarat pentru Rompres ca nu este nevoie de instituirea prin lege a unei Zile a Presei, aceasta „fiind sarbatorita zilnic prin modul in care se impune si in care reflecta realitatile Romăniei de azi". El a precizat ca presa, daca doreste sa aiba o zi anume, nu trebuie sa apeleze la o lege pentru acest lucru. Singurul vot favorabil proiectului de lege a apartinut deputatului PRM Dumitru Balaet care a spus ca legiferarea unei Zile a Presei tine de „constiinta nationala".

Sloganuri pentru orase si sate

Liberalii si-au ales doua sloganuri pentru alegerile locale, unul pentru mediul urban si unul pentru mediul rural, iar presedintele partidului, Theodor Stolojan, a prezentat ieri oferta PNL pentru scrutinul din 6 iunie. Pentru mediul urban, sloganul PNL este: „Impreuna pe un drum mai bun". „Alege PNL. Sa-ti mearga bine!", este sloganul ales pentru mediul rural. Stolojan a explicat ca pentru comune si sate au preferat o exprimare mai personala, mai directa, prin care insa liberalii vor sa transmita acelasi mesaj ca si in mediul urban. El a mai spus ca obiectivul PNL la alegerile locale din iunie este obtinerea unui scor minimum de 20% pentru consiliile locale si judetene.

Boc isi ia concediu fara plata

Deputatul PD Emil Boc a depus ieri la Biroul Permanent al Camerei o cerere prin care solicita aprobara concediului fara plata in perioada campaniei electorale de la alegerile locale. Deputatul este candidatul democratilor la primaria orasului Cluj. „Concediul fara plata este solutia pe care ar trebui sa o adopte conducerea Camerei pentru toti deputatii care vor fi implicati in campania electorala de luna viitoare", a spus Boc. Deputatul democrat va veni din concediu sa lucreze la Parlament, daca va fi necesar, la modificarea legilor juridice. Grupul parlamentar al PD va lua saptamana viitoare o decizie in legatura cu ceilalti deputati democrati care vor candida la alegerile locale, iar Boc le va recomanda si lor concediul fara plata. (Dana Piciu)

UDMR are rabdare cu rebelii

Conducerea UDMR este „rabdatoare" si nu a recurs la proceduri de excludere din UDMR a deputatilor Zsolt Szilagyi si Pecsi Ferenc, care sint si membri ai Uniunii Civice Maghiare, a declarat ieri presedintele UDMR, Marko Bela. El a aratat ca UDMR ar putea lua masuri doar daca Szilagyi si Pecsi vor inregistra Uniunea Civica Maghiara si isi vor anunta candidaturile in alegerile locale. Marko Bela a respins acuzatiile lui Szolt Szilagyi aduse conducerii UDMR, pe motiv ca aceasta ar fi contribuit la neinregistrarea UCM pentru ca sa nu poata participa in alegerile locale.
×
Subiecte în articol: politic locale