x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 30 iunie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 30 iunie 2004

30 Iun 2004   •   00:00

Demisie - Mihai Gheorghe paraseste CNSAS

Mihai Gheorghe, membru in Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Statului, si-a inaintat demisia din aceasta functie la Parlament, la 14 iunie. Mihai Gheorghe, care a fost propus pentru ocuparea functiei de la CNSAS de catre PSD, si-a motivat demisia prin "dorinta mea de a nu participa la derapajul unei institutii a carei menire e asanarea morala a societatii". Cererea sa a fost trimisa spre solutionare la Comisiile juridice ale celor doua Camere, precum si la grupurile parlamentare ale PSD. (Dana Piciu)

Covasna - Colaborare imposibila PSD-UDMR

Vicepresedintele PSD Covasna, Horia Grama, a declarat ieri ca nu exista posibilitatea stabilirii unei relatii cu UDMR, informeaza Mediafax. Grama a spus ca, pe plan politic, nu exista o relatie intre PSD si UDMR Covasna, existand sanse minime pentru stabilirea ei in viitorul apropiat. El a precizat ca, in masura in care UDMR va avea disponibilitatea reala de a vedea si a rezolva si problemele comunitatii romanesti din judet, atunci exista sansa unei relatii intre cele doua formatiuni politice.

Comemorare - Sedinta comuna dedicata lui Stefan cel Mare

Cele doua Camere ale Parlamentului se vor intruni astazi in sedinta solemna, consacrata comemorarii lui Stefan cel Mare, de la a carui moarte se implinesc 500 de ani, a anuntat ieri presedintele Camerei Deputatilor, Valer Dorneanu. La sedinta solemna sunt invitati sa participe presedintele Ion Iliescu, premierul Adrian Nastase, membri ai Guvernului, presedintii Curtii Constitutionale, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Academiei Romane si Consiliului Legislativ, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Teoctist, Avocatul Poporului. (Dana Piciu)

Prahova - Consiliul Judetean, la a patra strigare

Consiliul Judetean Prahova nu a fost constituit nici ieri la cea de-a doua convocare, deoarece au absentat consilierii PNL, PD si un consilier PRM, informeaza Rompres. Din cei 37 de consilieri judeteni au fost prezenti la sedinta de constituire 20, nefiind indeplinit cvorumul. Prefectul Georgica Diaconu a stabilit o noua convocare a Consiliului Judetean pentru vineri, 2 iulie. Prefectul de Prahova si-a declarat nemultumirea fata de situatia creata, acuzand absentii de lipsa de responsabilitate.

Gorj - Mischie poate sa revina in PSD

Florin Circiumaru, liderul interimar al PSD Gorj, a declarat ieri ca fostul presedinte al Consiliului Judetean, Nicolae Mischie, poate sa revina in PSD daca doreste dupa ce isi rezolva problemele pe care le are cu PNA. Mai mult chiar, Circiumaru considera ca Mischie are chiar dreptul la o functie de conducere "ca orice membru", in cazul in care Biroul Executiv i-ar aproba cererea de reinscriere. Circiumaru declarase in perioada alegerilor ca Mischie a adus prejudicii de imagine organizatiei. (Aniela Nine)

Alianta D.A. - "PSD a mintit cetatenii"

Alianta D.A. PNL-PD considera ca PSD a mintit cetatenii Bucurestiului in privinta autosuspendarii primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, care a revenit, luni, in partid, autosuspendarea fiind "un simplu joc de imagine" menit sa insele vigilenta alegatorilor privind rezolvarea problemei baronilor. Potrivit unui comunicat al Aliantei PNL-PD, decizia PSD Bucuresti de a-l reprimi in randurile sale pe "fiul ratacitor" reprezinta "o mostra a modului in care partidul de guvernamant trateaza electoratul romanesc".

Suceava - Iliescu la Putna

Presedintele Ion Iliescu va participa joi si vineri, 1 si 2 iulie, la ceremoniile consacrate comemorarii a 500 de ani de la moartea domnitorului Stefan cel Mare, care vor avea loc la Cetatea de Scaun a Sucevei si la Putna. Iliescu va fi prezent joi seara la Suceava, unde alaturi de membrii Executivului si autoritatile locale va participa la un spectacol in aer liber in incinta Cetatii de Scaun a Sucevei. In cursul zilei de vineri, seful statului se va deplasa la Putna, unde va fi prezent la slujba religioasa consacrata comemorarii marelui domnitor, urmata de "simfonia clopotelor" si va vizita muzeul Sfintei Manastiri de la Putna, ctitorie a lui Stefan cel Mare.

Raport - CNA "a crescut" Opozitia

Consiliului National al Audiovizualului (CNA) a contribuit, in 2003, prin implicarea in problema pluralismului politic, la cresterea procentelor opozitiei. "Implicarea CNA, pentru prima oara in intreaga sa activitate de peste zece ani, in problema pluralismului politic, a contribuit la cresterea procentelor opozitiei, la o mai buna mediatizare a acesteia", se precizeaza in Raportul CNA pe anul 2003 depus la Parlament. Aceasta constatare rezulta din "simpla comparatie" intre datele monitorizarilor din 2002 si 2003, reprezentantii Consiliului recunoscand ca situatia "nu este ideala, ci perfectibila", insa monitorizarea arata ca "lucrurile merg spre bine". (Dana Piciu)

EDITIA a II-a

Senat- Pedistii vor sa-si refaca grupul

Senatorii PD au adresat, ieri, Biroului Permanent al Senatului o pseudocerere, mai mult un avertisment, in care anunta crearea grupului parlamentar al PD. Cei 7 senatori PD, Constantin Balalau, Cornel Filipescu, Romeo Hanganu, Aurel Pana, Iulia Pacurariu, Maria Petre si Radu Vasile, beneficiaza de un atu: o decizie a Curtii Constitutionale care permite unui senator care-si da demisia dintr-un partid sa faca parte din grupul parlamentar al partidului in care se inscrie ulterior. Reconstituirea grupului PD trebuie sa astepte pana la toamna. (Camelia Ionescu)

Virtuozitate - Gheorghe Zamfir candideaza la Presedintie

Gheorghe Zamfir a anuntat aseara, in emisiunea lui Dan Diaconescu de la OTV, ca intentioneaza sa-si depuna candidatura la Presedintia Romaniei la alegerile din toamna. Virtuozul naiului a fost, la un moment dat, membru al Partidului Romania Mare (PRM), de unde a demisionat. Mai recent, artistul si-a declarat, in cadrul unei reuniuni publice, simpatia pentru Partidul National Liberal (PNL).

PSD Bucuresti - Presedinti noi la organizatiile de sector

Organizatiile PSD din Sectoarele 1,3 si 5 au, incepand de ieri, presedinti noi. Senatorul Nora Rebreanu a fost numita lider la Sectorul 1, in locul lui Vasile Gherasim, Nicolae Marasescu (foto) a fost instalat la Sectorul 3, in locul lui Mihai Luican, iar Sorin Ionescu i-a succedat in functia de lider al PSD Sector 4 lui Vasile Mihalache. Presedintele PSD - Bucuresti, Dan Ioan Popescu, a precizat ca Vasile Gherasim va ocupa functia de vicepresedinte al organizatiei Bucuresti si se va ocupa cu pregatirea campaniei electorale din toamna. (Silviu Sergiu)
×
Subiecte în articol: politic psd