x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Anul acesta nu vor fi concedieri prin descentralizare, dar în 2014 vor fi reduceri de personal

Ponta: Anul acesta nu vor fi concedieri prin descentralizare, dar în 2014 vor fi reduceri de personal

de Mediafax    |    19 Noi 2013   •   17:42
Ponta: Anul acesta nu vor fi concedieri prin descentralizare, dar în 2014 vor fi reduceri de personal

Autorităţile locale trebuie să îşi elaboreze norme cu standard european în ceea ce priveşte schema de personal şi bugetul alocat acestora, ceea ce va însemna şi o reducere de angajaţi, care nu vor mai fi luaţi în calcul în bugetul pentru 2015, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta.

El a răspuns astfel întrebat de jurnalişti, după ce a angajat răspunderea Guvernului pentru proiectul descentralizării administraţiei, dacă acest proces va conduce la concedieri de personal.

Premierul a asigurat că în acest an nu vor fi efectuate concedieri, dar că o astfel de măsură este posibilă în viitor.

"Se transferă la autorităţile locale oameni şi cu buget, şi cu imobile, însă anul viitor, pentru că e în programul nostru de guvernare, toate autorităţile publice locale trebuie să-şi facă nişte norme, nişte norme cu standard european, câte persoane, ce buget au nevoie şi atunci, în mod sigur, administraţia locală va face sigur şi reduceri. Dar nu acum, probabil pentru bugetul din 2015", a spus Ponta.

În urmă cu două săptămâni, ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a declarat că procesul de descentralizare şi de reorganizare administrativă va reduce cu cel puţin 10% numărul de personal din structurile reorganizate, cifră care nu reprezintă o ţintă, Guvernul având însă obligaţia să nu depăşească numărul de personal salarizat.

×
Subiecte în articol: descentralizare reduceri personal