x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Post nou cu dedicaţie pentru sponsorii PD-L

Post nou cu dedicaţie pentru sponsorii PD-L

de Aniela Nine    |    24 Iun 2009   •   00:00
Post nou cu dedicaţie pentru sponsorii PD-L
Sursa foto: GRIGORE POPESCU/AGERPRES

Conducerea Senatului a decis ieri să înfiinţeze un post de secretar general adjunct care va reveni PD-L. Surse politice spun că funcţia va răsplăti un sponsor important al PD-L, fosta senatoare Cornelia Cazacu (foto), care a ratat la unino-minal în noiembrie un nou mandat.



Deşi în urmă cu două săptămâni conducerea Senatului se plângea că, dacă nu obţine fonduri suplimentare de 10 milioane lei la proxima rectificare bugetară, începând din august nu va mai avea suficienţi bani să plătească angajaţii şi facturile, ieri aceeaşi conducere a decis înfiinţarea unui nou post de secretar general adjunct.

Noul post va reveni, conform protocolului coaliţiei de guvernare, PD-L care de altfel deţine şi celălalt post de secretar general adjunct al Senatului. Potrivit unor surse politice, pe acest post PD-L ar dori să o desemneze pe fosta senatoare democrat-liberală Cornelia Cazacu, unul din politicienii perdanţi ai uninominalului din noiembrie, dar sponsor important al partidului (în 2008 a donat la bugetul partidului suma de 100.000 lei).

Decizia de înfiinţare a celui de al doilea post de secretar general adjunct a fost inclusă într-un pachet mai mare de modificări în organigrama Senatului. Astfel, pe lângă noul post, se mai înfiinţează trei direcţii generale, două dintre ele prin transformarea departamentelor legislativ şi economic. Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, susţine că aceste modificări nu vor însemna nici angajări, dar nici restructurări la nivel de personal, însă nu a putut preciza care va fi diferenţa în privinţa salarizării şefilor de departament care vor deveni şefi de direcţii generale.

Potrivit unor surse parlamentare, decizia de înfiinţare de noi posturi pentru a răsplăti clienţii politici a fost luată la nivelul coaliţiei de guvernare în şedinţa săptămânală. Hotărârea Biroului Permanent al Senatului în privinţa noii organigrame va fi supusă azi spre aprobare plenului.

×
Subiecte în articol: politic post