x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Primaria Capitalei - Voiajul lui Oprescu amana candidatul

Primaria Capitalei - Voiajul lui Oprescu amana candidatul

14 Feb 2005   •   00:00

POLITIC
PSD intarzie sa isi nominalizeze candidatul pentru Primaria Generala a Capitalei. Desi acesta urma sa fie anuntat ieri, planurile s-au schimbat, anuntul fiind asteptat in cursul zilei de astazi.
LAVINIA DIMANCEA

REFUZ. Sorin Oprescu nu mai vrea sa candideze la Primaria Capitalei, desi Ion Iliescu il apreciaza ca fiind cel mai potrivit. Tot el recunoaste insa ca Oprescu nu poate fi fortat
Presedintele organizatiei PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, a declarat inca de saptamana trecuta ca luni (n.r.- ieri) va face cunoscut numele celui care va reprezenta partidul in cursa pentru fotoliul de edil-sef al Capitalei. Acesta ar fi trebuit sa fie anuntat dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa, dupa Biroul Executiv municipal. Insa ieri- dimineata, la ora cand trebuia sa se desfasoare sedinta acestui for, a avut loc Delegatia Permanenta a PSD. Drept urmare, intrunirea conducerii bucurestene a fost anuntata a se desfasura in cursul serii, insa din nou s-a decis amanarea, de data aceasta pentru astazi.

MOTIVE. Oficial, explicatia primita pentru amanarea sedintei si a conferintei de presa a fost "o problema de calendar", insa ar mai putea fi un motiv. Sorin Oprescu, cel pe care lideri ai organizatiei, in frunte cu Dan Ioan Popescu, il considerau cel mai bun candidat, nu a fost ieri in Bucuresti. PSD astepta de la Oprescu un raspuns favorabil, desi acesta a aratat ca nu mai este interesat sa candideze a treia oara la Primaria Capitalei. "Imi este greu sa mai scrie ratat pe maioul meu", marturisea Oprescu. Plecat in strainatate la un congres, Oprescu abia intrase in tara, ieri, la orele amiezii si se arata sceptic ca va putea ajunge la sedinta Biroului Executiv municipal daca ar fi avut loc ieri seara. De altfel, singurul care a recunoscut ca sedinta BEx a fost amanata din cauza ca Sorin Oprescu este plecat a fost Ion Iliescu. In schimb, vicepresedintele Mihai Tanasescu a explicat ca decizia amanarii nu tine de incercarea de a-l convinge pe Oprescu sa intre in cursa, hotararea apartinand in totalitate organizatiei Bucuresti. "Este o problema de calendar, nu o incercare suplimentara de a-l convinge pe Sorin Oprescu de a candida pentru aceasta functie", a spus Tanasescu.

DECIZIE. In conditiile in care nici Sorin Oprescu, nici Marian Vanghelie nu vor sa candideze pentru Primaria Capitalei, desi ei se afla pe primele doua locuri in sondajul realizat in Bucuresti, PSD se va vedea nevoit sa mearga pe mana altui reprezentant. Acesta ar putea fi mai tanarul Vlad Dumitrescu, presedintele TSD Bucuresti, dupa cum spun surse din PSD. O decizie va fi luata astazi daca sedinta Biroului Executiv municipal nu se va amana din nou.

×
Subiecte în articol: politic oprescu