x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Probleme - Meir, amendat penal in Israel

Probleme - Meir, amendat penal in Israel

08 Dec 2004   •   00:00

Nati Meir, consilierul pentru probleme de politica externa al presedintelui Partidului Romania Mare, ales deputat de Tulcea in viitorul Parlament, are probleme cu justitia israeliana.

Click pentru a mari imaginea
Meir a plecat saptamana trecuta in Israel, unde urma sa primeasca verdictul intr-un proces care a inceput in anul 2000, referitor la importul unor autoturisme la mana a doua, din Germania, revandute ulterior in Israel. Meir este acuzat ca, desi aducea masini avariate, le vindea drept noi. Instanta a decis amendarea sa cu suma de 110.000 de dolari, impunandu-i interdictia de a parasi Israelul, pana la plata amendei.

RECURS. La aceasta ora, Meir se afla in Israel, in asteptarea judecarii recursului pe care l-a inaintat la Curtea Suprema. Avocatul sau, Eitan Lapidot, a depus o cerere de judecare in regim de urgenta, in speranta ca situatia sa se va clarifica pana luni, cand Meir urmeaza sa depuna juramantul in calitate de parlamentar din partea PRM. Recursul se va judeca, prin urmare, maine, in ciuda faptului ca in Israel este zi libera. Contactat telefonic in Israel, Nati Meir ne-a declarat ca, daca instanta va decide ca suma sa fie achitata in cele din urma, desi o considera "complet exagerata", va face tot posibilul sa o plateasca, pentru a putea ajunge la depunerea juramantului. (Marina Constantinoiu)

×
Subiecte în articol: politic meir Israel