x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Procese mai scurte - PD vrea urgenta la achizitiile publice

Procese mai scurte - PD vrea urgenta la achizitiile publice

de Oana Stancu Zamfir    |    08 Aug 2006   •   00:00
Procese mai scurte - PD vrea urgenta la achizitiile publice

PD ii cere ministrului Justitiei, Monica Macovei, sa urgenteze elaborarea a doua acte normative prevazute in programul de guvernare, referitoare la reducerea duratei proceselor si la responsabilitatea magistratilor pentru erorile comise. "Ministrul Justitiei are sprijinul PD pentru modificarea Codului de Procedura Penala si a Codului de Procedura Civila astfel incat termenele sa fie reduse pe de-o parte prin reducerea cailor de atac, pe de alta parte prin modificarea regimului probatiunii si a termenelor procedurale si gasirea altor solutii pentru ca si in Romania sa ajungem la o durata rezonabila a unui proces judiciar", a explicat liderul PD, Emil Boc (foto). De un regim si mai rapid ar trebui sa se bucure procesele in care sunt implicate autoritatile locale in mecanismul achizitiilor publice pentru ca, spune Boc, "nu este firesc ca un proces care vizeaza un contract pentru o centura ocolitoare sau achizitia de troleibuze sa fie in instanta un an si intreaga activitate a institutiei sa fie blocata".

Cat priveste intarirea responsabilitatii magistratilor fata de actul de justitie, proiectul Macovei ar trebui sa prevada concret modalitatile prin care Consiliul Superior al Magistraturii se va indrepta impotriva magistratilor care au gresit din rea-credinta sau "prostie", a aratat liderul PD.

RESTRUCTURARE. Urgenta si-ar dori democratii si la un proiect mai vechi de-al lor, restructurarea guvernului, care sa vizeze insa nu doar secretarii de stat, ci si ministri si sefi de agentii. Emil Boc i-a dat ieri replica premierului Tariceanu, aratand ca PD a facut deja restructurarea secretarilor de stat, insa aceasta este "doar o picatura intr-un pahar de apa". (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic