x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Proiect - Legea Conservatorilor

Proiect - Legea Conservatorilor

de Monica Iordache Apostol    |    27 Iun 2005   •   00:00
Proiect - Legea Conservatorilor

Proiectul legislativ initiat de Dan Voiculescu, presedintele Partidului Conservator, privind controlul provenientei averilor care nu pot fi justificate din veniturile legale a primit OK-ul Consiliului Legislativ.

Proiectul legislativ privind controlul provenientei averilor care nu pot fi justificate din veniturile legale a trecut de un prim hop: Consiliul Legislativ. Initiatorul proiectului, presedintele PC, Dan Voiculescu, a anuntat ca, pentru sustinerea lui, conservatorii isi propun sa stranga cel putin un milion de semnaturi.

Consiliul Legislativ a dat "unda verde" propunerii legislative privind controlul provenientei averilor care nu pot fi justificate din veniturile legale. Anuntul privind avizul favorabil al Consiliului a fost facut la Ploiesti chiar de catre initiator, presedintele PC, Dan Voiculescu. El le-a spus participantilor la reuniunea zonala Muntenia-Oltenia a PC ca acest proiect, depus deja la Senat, devine prioritar pentru urmatoarele trei luni, perioada in care conservatorii isi propun sa stranga cel putin un milion de semnaturi pentru sustinerea legii. "Romanii au ocazia sa dea un semnal extraordinar de puternic ca doresc o societate fara coruptie si, mai ales, fara corupti. Vrem ca averile frauduloase, facute prin furt, sa se intoarca de unde au fost furate. Speram ca, impreuna cu partenerii de coalitie, sa reusim sa trecem prin Parlament una dintre cele mai concrete legi impotriva coruptiei. Sunt convins ca romanii vor sprijini in numar mare initiativa conservatorilor care isi propune sa confiste averile ilicite si sa dea un semnal foarte clar: stop capatuielii prin nemunca si furt", a declarat, la Ploiesti, initiatorul legii, Dan Voiculescu.

DIALOG. Liderul PC le-a mai cerut conservatorilor din Muntenia si Oltenia ca, in perioada vacantei parlamentare, sa-si intensifice dialogul cu cetatenii. Reuniunea de sambata de la Ploiesti a fost ultima din seria intalnirilor zonale ale PC.

×
Subiecte în articol: politic