x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Protest APD la PSD

Protest APD la PSD

de Gabriela Antoniu    |    20 Iul 2007   •   00:00
Protest APD la PSD
Sursa foto: Răzvan Chiriţă/

Intrarea in sediul central al PSD a fost blocată ieri de o basculantă din care s-au descărcat 26 de cutii goale pe care era inscripţionat cuvăntul "promisiuni".

Intrarea in sediul central al PSD a fost blocată ieri de o basculantă din care s-au descărcat 26 de cutii goale pe care era inscripţionat cuvăntul "promisiuni". Acţiunea a fost organizată de Asociaţia Pro Democraţia, ca protest faţă de blocarea de PSD a legii votului uninominal in Comisia de cod electoral, potrivit directorului executiv al APD, Ana Maria Moşneag. Pe basculantă exista o pancartă pe care era inscripţionat "Vot uninominal!", "Codul electoral - campania pentru reforma politică". Manifestaţia a fost organizată sub titlul "Luaţi-vă promisiunile inapoi!", mesajul fiind acela că respectivele "cutii cu promisiuni" ar conţine de fapt promisiunile făcute de-a lungul timpului de reprezentanţii PSD in privinţa votului uninomal. In momentul protestului, la sediul central al PSD avea loc o şedinţă de lucru la care participau europarlamentarii actuali ai partidului şi se pregătea strategia PSD privind campania europarlamentară din toamnă. Sosit la sediu preşedintele de onoare, Ion Iliescu, a fost nevoit să coboare din maşină şi să se deplaseze pe jos care din cauza cutiilor care blocau intrarea. După aproximativ jumătate de oră, la solicitarea directorului administrativ al PSD, intrarea in sediul central al partidului a fost deblocată.

INLOCUITOR. La scurt timp, liderul PSD, Mircea Geoană, a anunţat că senatorul Doru Ioan Tărăcilă il va inlocui pe deputatul Victor Ponta in Comisia pentru elaborarea codului electoral, in urma retragerii acestuia din urmă. Geoană a explicat că Ponta s-a retras din comisie in urma unei diferenţe de opinie. "Există o anumită diferenţă de opinie, de nuanţă. Victor Ponta, alături de Viorel Hrebenciuc, a semnat proiectul ProDemocraţia, la indemnul şi la aprobarea conducerii partidului. Există in cadrul Comisiei de cod electoral şi colegi care continuă să susţină, iarăşi cu aprobarea conducerii, varianta iniţială de lege pe vot uninominal, depusă de PSD", a explicat Geoană. El a dat asigurări că PSD nu se va opune degajării unui consens in cadrul Comisiei de cod electoral, dar a arătat că formaţiunea sa consideră că varianta depusă de social-democraţi este cea mai bună şi cea mai apropiată de un sistem de vot uninominal. (G.A.)

×
Subiecte în articol: politic psd