x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD a finalizat moţiunea de cenzură

PSD a finalizat moţiunea de cenzură

de Monica Iordache Apostol    |    07 Mai 2010   •   00:00
PSD a finalizat moţiunea de cenzură
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Pesediştii le-au dat ţeapă liberalilor, redactând singuri textul moţiunii de cenzură pe care ar trebui să îl depună în comun la Parlament.



Ideea moţiunii de cenzură la adresa Guvernului Boc a fost lansată de preşedintele PNL, Crin Antonescu, la 16 aprilie, dar liberalii nu au suficienţi parlamentari pentru a iniţia singuri un asemenea demers. Pesediştii au cerut însă un răgaz pentru a putea folosi ameninţarea cu moţiunea împotriva lui Emil Boc în cadrul manifestărilor lor de 1 Mai.

După această dată însă, pesediştii n-au mai revenit la discuţii cu PNL pentru a face un text comun, ci s-au apucat să-l redacteze singuri, iar senatorul PSD Olguţa Vasilescu (foto) a anunţat ieri că moţiunea va fi depusă la Parlament la 17 mai, când vor fi "comemorate patru luni, trei săptămâni şi două zile" de la învestirea actualului Guvern. Vasilescu a declarat că titlul moţiunii este "România, un fleac, au ciuruit-o!", iar în text se arată că "economia României este în prăpastie".

Liberalii au înghiţit în sec şi n-au mai apucat să spună, cu jumătate de gură, decât că au şi ei un text propriu. "Noi nu am avut încă o contribuţie la textul lor. Nu pot să spun că avem versiunea noastră de moţiune de cenzură, pentru că noi nu vrem să fim nepoliticoşi cu nimeni. De aceea, nu vrem să asumăm noi un text integral, dar avem contribuţiile noastre, care pot fi incluse într-un text mai amplu şi opinia mea este că ar trebui să fie un text comun al opoziţiei care să meargă în Parlament şi să fie susţinut de grupurile parlamentare de opoziţie", a spus Vosganian.

El a apreciat termenul de 17 mai drept unul "rezonabil". "Trebuie depusă după ce se finalizează discuţiile cu Fondul, când corect ar fi să vină Emil Boc în Parlament şi să ne spună care ar fi conţinutul celei de-a patra revizuiri a Acordului stand-by, şi după ce aflăm şi care e poziţia Guvernului", a spus senatorul PNL.

×
Subiecte în articol: politic psd motiune de cenzura