x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD cere stabilirea datei alegerilor

PSD cere stabilirea datei alegerilor

21 Iul 2008   •   00:00

Purtătorul de cuvînt al PSD, Cristian Diaconescu, a cerut Guvernului să stabilească data alegerilor parlamentare pentru sfîrşitul lunii noiembrie.



Purtătorul de cuvînt al PSD, Cristian Diaconescu, a cerut ieri Guvernului să stabilească data alegerilor parlamentare pentru sfîrşitul lunii noiembrie. Diaconescu a spus că PSD solicită comisiei parlamentare constituită pentru delimitarea circumscripţiilor uninominale să îşi finalizeze activitatea pînă la sfîrşitul acestei săptămîni. De asemenea, PSD a solicitat Executivului să stabilească, prin hotărîre de guvern, data alegerilor parlamentare pentru sfîrşitul lunii noiembrie. Cum şi liderul PD-L Emil Boc a făcut duminică o solicitare asemănătoare, preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat că alegerile se vor ţine la sfîrşitul lunii noiembrie, iar colegiile uninominale au fost decupate pe baza consultărilor dintre PNL, PSD şi PDL. "Alegerile se vor ţine la sfîşitul lunii noiembrie. După cum deja am spus-o, iar eu, spre deosebire de domnul Boc, nu mi-am schimbat părerea nici în ceea ce priveşte oportunitatea votului uninominal şi nici în ceea ce priveşte organizarea Parlamentului", a declarat Bogdan Olteanu.
Solicitarea lui Diaconescu a fost făcută după şedinţa Biroului Permanent al PSD, în cadrul căreia Ion Iliescu a afirmat adresîndu-se liderilor social-democraţi: "Ar trebui să terminăm cu aceste metode cazone, să nu ne grăbim să dăm afară oamenii, să arătăm că PSD este un partid deschis. Noi ar trebui să îi recuperăm pe membrii vechi de partid, nu să îi dăm afară", a spus Iliescu, potrivit unor surse din partid citate de Mediafax. Intervenţia lui Iliescu a avut loc în momentul în care liderii partidului discutau situaţia din cadrul organizaţiilor PSD Bihor ­ a cărei conducere a fost dizolvată prin decizia Consiliului Naţional de la Mamaia ­ şi PSD Vîlcea, în care a existat un conflict între conducerea organizaţiei judeţene şi cea a organizaţiei municipale.

×
Subiecte în articol: politic psd