x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD – Discuţii pe tema ministeriabililor

PSD – Discuţii pe tema ministeriabililor

02 Sep 2008   •   00:00

Câteva posibile nume de miniştri ai PSD în eventualitatea în care social-democraţii vor ajunge să formeze Guvernul în urma alegerilor parlamentare sunt deja discutate, în mod informal, în interiorul partidului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.



Câteva posibile nume de miniştri ai PSD în eventualitatea în care social-democraţii vor ajunge să formeze Guvernul în urma alegerilor parlamentare sunt deja discutate, în mod informal, în interiorul partidului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Potrivit surselor citate, o parte a posibililor miniştri PSD provin din rândurile fostului Cabinet Năstase, cărora li se adaugă câţiva dintre actualii vicepreşedinţi.

Vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu este favorit, conform surselor menţionate, pentru a prelua portofoliul Agriculturii, pe care l-a deţinut şi în Cabinetul Năstase, în eventualitatea în care PSD va forma guvernul după alegeri.

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu ar putea fi numit ministru de Externe, post care, conform aceloraşi surse, ar fi vizat şi de secretarul general al partidului, Titus Corlăţean. Acesta ar avea şanse mai mari, totuşi, să preia conducerea unui minister pentru relaţia cu UE. Pe de altă parte, numele lui Diaconescu este vehiculat şi ca posibil ministru al Apărării, în eventualitatea, redusă, conform surselor citate, în care Corlăţean va fi numit şeful diplomaţiei.

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta ar putea prelua Ministerul Justiţiei, în timp ce Miron Mitrea este un nume vehiculat pentru conducerea Ministerului Transporturilor.

Vicepreşedintele Liviu Dragnea vizează conducerea Ministerului Internelor, în timp ce deputatul Iulian Iancu, preşedinte al Comisiei de Industrii din Cameră, este una dintre soluţiile discutate pentru Ministerul Economiei sau al Industriei, social-democraţii intenţionând, potrivit surselor citate, să separe, ca ministere, Finanţele de Economie. De asemenea, în această zonă se discută şi despre vicepreşedintele PSD Constantin Niţă ca un posibil ministru.

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu şi şeful Departamentului Educaţie din PSD, Ana Birchall, sunt alte două nume luate în considerare, pentru conducerea Ministerului Educaţiei, respectiv a Ministerului Familiei şi Egalităţii de şanse.

Sursele citate au mai afirmat că, informal, a fost luată în considerare, în interiorul PSD, posibilitatea ca un eventual secretariat pentru Turism să fie rezervat nominalizării pe care o va face conducerea PSD Constanţa. De asemenea, social-democraţii au discutat şi posibilitatea reînfiinţării unui secretariat pentru Tineret.

Vicepreşedintele PSD Rodica Nassar este una dintre soluţiile discutate de social-democraţi pentru conducerea Ministerului Sănătăţii, au mai arătat sursele citate.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: politic psd vicepreşedintele