x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD - Moratoriul, o idee proastă

PSD - Moratoriul, o idee proastă

de Monica Iordache Apostol    |    26 Sep 2007   •   00:00

Propunerea liberalilor de a incheia un moratoriu cu toate partidele, pănă după alegerile europarlamentare, lansată de vicepreşedintele liberal Teodor Meleşcanu, a fost primită cu ostilitate de cei cărora le-a fost adresată in primul rănd, pesediştii.

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a catalogat-o drept "o chestie total neserioasă şi ruptă de realitate". "Ori Meleşcanu, ori toţi liberalii, nu mai trăiesc in lumea asta. Nu mai citesc ziarele, nu mai ştiu că noi am depus moţiune. Trebuia să facă acum trei luni, acum şapte luni, moratoriu. In timp ce noi vrem să-i dăm jos, ei fac moratoriu pentru opt luni?", a apreciat Ponta.

Şi vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a spus că nu reprezintă o soluţie. Nici preşedintele UDMR, Marko Bela, n-a fost mai binevoitor. "Nu putem ingheţa viaţa noastră politică pentru două luni nici din cauza campaniei pentru Parlamentul European, dar ar fi fost bine ca in aceste două luni să ne concentrăm pe campanie şi pe alegerile pentru Parlamentul European", a declarat acesta.

Din răndurile liberalilor, singurul semnt de susţinere a venit din partea vicepreşedintelui PNL Crin Antonescu. El a declarat, la depunerea listelor electorale ale PNL pentru Parlamentul European, că moratoriul este o ipoteză care poate fi discutată dar care "depinde de foarte multe elemente".

Antonescu a refuzat insă să să precizeze dacă Meleşcanu a avut mandat de la partid pentru a lansa o astfel de propunere. In conducerea PNL nu a fost discutată ideea unui moratoriu, Tăriceanu arătăndu-se chiar surprins de propunerea lui Meleşcanu, deşi surse din partid susţin că vicele liberal nu a ieşit cu o ofertă pentru PSD, fără să aibă acceptul premierului Tăriceanu.

×
Subiecte în articol: politic