x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "PSD nu incepe un razboi cu Traian Basescu"

"PSD nu incepe un razboi cu Traian Basescu"

15 Feb 2005   •   00:00

Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a precizat ieri ca ideea deputatilor PSD de a constitui o comisie de ancheta care sa cerceteze situatia imobiliara a presedintelui Traian Basescu va fi supusa dezbaterii si celorlalte grupuri parlamentare si este posibil ca solicitarea sa fie depusa astazi la Biroul Permanent al Camerei.

CARMEN VINTILA

SURPRINDERE. Nastase nu a stiut de casa lui Basescu
"Nu as vrea sa existe ideea ca PSD incepe un razboi cu presedintele Romaniei", a subliniat Nastase. Liderul PSD a precizat ca nu a stiut despre casa lui Traian Basescu din Strada Serban Mihaileanu si, chiar daca ar fi stiut, nu s-ar fi folosit de informatie in timpul campaniei electorale.

DENUNT PENAL. Tot ieri, senatorul PSD Antonie Iorgovan a depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in numele senatorilor acestei formatiuni politice, un denunt penal impotriva presedintelui Traian Basescu.

Iorgovan considera ca Traian Basescu este vinovat de savarsirea a trei infractiuni: fals in declaratii, uz de fals, abuz in serviciu. Senatorul PSD a declarat ca presedintele Romaniei a avut un apartament proprietate personala, pe care l-a instrainat, ca atare "nu se poate ca ulterior sa isi constituie statutul de chirias si sa cumpere la un pret modic un apartament". In plus, Antonie Iorgovan a spus ca, la achizitionarea locuintei respective, Traian Basescu ar fi declarat ca nu a detinut un apartament pe care ulterior l-a vandut.

Antonie Iorgovan a apreciat ca seful statului poate fi anchetat pentru fapte de natura penala. El a adaugat ca denuntul poarta semnatura catorva persoane din grupul senatorial al PSD.

PUR NU A LUAT INCA O DECIZIE
Presedintele PUR, Dan Voiculescu, a declarat ieri ca umanistii nu au hotarat inca daca vor sustine sau nu demersul PSD. "Depinde de termenii legali in care va fi constituita comisia, inca nu cunoastem demersul PSD. Cred ca presedintele Basescu trebuie tratat ca orice cetatean al acestei tari. Probabil ca o clarificare a acestei situatii este binevenita si pentru noi, si pentru opinia publica. In principiu, cred ca domnul Basescu ar fi trebuit sa solicite chiar el infiintarea unei astfel de comisii, mai ales ca a castigat in campanie mergand pe corectitudine", a precizat Dan Voiculescu. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: basescu politic psd