x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD nu merge la consultări

PSD nu merge la consultări

de Jurnalul National    |    27 Noi 2007   •   00:00

PSD nu va participa la consultările iniţiate de preşedintele Traian Băsescu, a declarat, marţi, preşedintele partidului, Mircea Geoană, care a spus că, atăta vreme căt Palatul Cotroceni este "sediul de campanie al PD şi PLD", acolo nu se pot găsi formule consensuale.

Geoană a precizat că PSD nu va participa la consultările iniţiate pentru joi de preşedintele Traian Băsescu. "Atăta vreme căt Palatul Cotroceni este sediul de campanie al PD şi al PLD, nu cred că este un loc in care să putem găsi formule consensuale. Preşedintele Romăniei a demonstrat şi in această campanie că nu este decăt şef la PD şi la PLD", a spus liderul social-democrat.

Geoană a motivat refuzul PSD de a participa la consultări prin faptul că, in mod "ipocrit şi nefiresc", şeful statului nu a amintit deloc, in campania pentru referendum, că a supus voinţei electoratului un proiect de lege promovat de social-democraţi.

Un alt motiv al refuzului PSD invocat de liderul social-democrat este că PSD nu este dispus să participe alături de PD la o asemenea consultare, Geoană acuzăndu-i pe democraţi de "ipocrizie", intrucăt aceştia au anunţat că vor depune la Parlament un proiect de lege pe votul uninominal similar celui avansat de PSD, deşi in Comisia de cod electoral au votat impotriva variantei social-democraţilor. "Este un dublu limbaj, un dublu standard şi nu suntem dispuşi să intrăm in jocuri de acest gen. Il declinăm, cu respect, dar cu fermitate", a mai spus Geoană.

El a menţionat că va trimite preşedintelui, in cursul zilei de marţi, o scrisoare deschisă in care va anunţa decizia PSD de a refuza invitaţia la consultările iniţiate de Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: politic psd