x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD spune pas PNL

PSD spune pas PNL

08 Iun 2007   •   00:00

Deşi premierul Tăriceanu anunţase că in cursul după-amiezii de ieri liberalii se vor intălni cu social-democraţii, reuniunea nu a mai avut loc. Aflaţi la Vila Lac 1, liberalii au aflat că pesediştii au decis, intr-o şedinţă la sediul din Kisellef, că nu mai vin la intălnire. "Nu văd de ce să ne agităm. Să mergem să ne spună premierul Tăriceanu ce zice la televizor, că nu ne oferă nimic?

Deşi premierul Tăriceanu anunţase că in cursul după-amiezii de ieri liberalii se vor intălni cu social-democraţii, reuniunea nu a mai avut loc. Aflaţi la Vila Lac 1, liberalii au aflat că pesediştii au decis, intr-o şedinţă la sediul din Kisellef, că nu mai vin la intălnire. "Nu văd de ce să ne agităm. Să mergem să ne spună premierul Tăriceanu ce zice la televizor, că nu ne oferă nimic? Dacă este interesat să aibă guvern, să aibă majoritate in Parlament, atunci să ne caute", ne-a declarat secretarul general al PSD Titus Corlăţean.

Â

MANDAT. Anterior, Tăriceanu declarase că mandatul delegaţiei PNL la intălnirea cu PSD era de a nu face nici un fel de concesie. "Nu facem nici un fel de compromis cu PSD", a susţinut Tăriceanu, explicănd că nu există nici o şansă ca PSD să intre la guvernare sau să incheie vreun protocol scris cu liberalii. Mandatul a fost convenit intr-o şedinţă extraordinară a Biroului Politic. Surse liberale spun că, in şedinţa de Birou, liderii partidului s-au arătat dispuşi să plece de la putere ca urmare a adoptării unei moţiuni, calculănd că ar fi mai avantajoasă pentru partid o perioadă de opoziţie inaintea alegerilor, pentru a-şi "spăla" imaginea.

Â
BP al PNL a mai hotărăt ca la consultările de la Cotroceni delegaţia liberală să-i ceară lui Traian Băsescu, dacă este hotărăt să refacă Alianţa D.A., să solicite PD să retragă moţiunea şi să fuzioneze cu PLD. Strategia lui Tăriceanu a fost concepută intr-o intălnire pe care a avut-o miercuri seara cu Artur Finkelstein şi Dan Andronic. In schimb, pesediştii sunt hotărăţi să nu susţină formula de guvern PNL-PD-PLD propusă de Băsescu, dar problema care i-a preocupat ieri a fost dacă să participe sau nu la discuţiile de astăzi cu şeful statului. Mai mulţi lideri ai partidului au susţinut ca PSD să nu dea curs invitaţiei prezidenţiale, insă Mircea Geoană a anunţat aseară că partidul va fi reprezentat de o delegaţie ce urma să fie stabilită "după o deliberare cu colegii". (L.D., M.I.A.)

×
Subiecte în articol: politic psd