x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Radu Berceanu ameninţă PSD cu trei ani de opoziţie

Radu Berceanu ameninţă PSD cu trei ani de opoziţie

de Gabriela Antoniu    |    18 Mai 2009   •   00:00

Liderii PD-L sunt deranjaţi de criticile pesediştilor, partenerii lor de guvernare. Dacă premierul Boc le-a transmis doar că nu va sta cu mâinile în sân, Radu Berceanu îi ameninţă cu opoziţia. În schimb, Mircea Geoană se simte înviorat şi-l trimite pe Berceanu să se ocupe de autostrăzi.



Momentul lansării la Cluj-Napoca a candidaţilor PD-L din regiunea nord-vest pentru europarlamentare a fost folosit de liderii democrat-liberali pentru a-şi mai ataca partenerii de guvernare, pesediştii. Liderul PD-L, premierul Emil Boc, a reamintit că partidul său are un parteneriat pe care l-a semnat cu PSD şi că acesta a fost încheiat cu bună-credinţă de democrat-liberali.

"Sunt garantul respectării acestui parteneriat, atâta vreme cât partenerii sunt corecţi. Dar dacă parteneriatul şi solidaritatea guvernamentală vor deveni facultative pentru PSD, vă asigur că nu voi sta cu mâinile în sân, în calitate de prim-ministru şi garant al parteneriatului", a avertizat Boc. Mult mai concret a fost ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

"Avem acest parteneriat cu PSD şi am impresia că şi ei sunt în acest parteneriat tot după formula «La bine şi la greu», «noi la greu şi ei la bine», ceea ce nu cred că este corect. Dacă vor mai continua pe ideea «dimineaţa la guvernare, iar după-amiaza în opoziţie», s-ar putea ca din decembrie să aibă trei ani numai din după-amiezi, şi nu ştiu dacă o să le placă", a spus Berceanu.

Şi secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a folosit microfonul eurolansării de la Cluj-Napoca pentru a-i ataca pe pesedişti. "Acum spun că sunt la putere, dar critică Guvernul în fiecare zi. Să nu ne facem iluzii, PSD are propria agendă electorală, Geoană ne-a atacat şi ne va ataca zi de zi, din orice poziţie. Nu e zi să nu atace Guvernul, jumătate din ei fiind colegii lui de partid", a spus Blaga.

GEOANĂ: "MĂ ÎNVIOREAZĂ!"
Întrebat într-o conferinţă de presă cum comentează atacurile liderilor PD-L la adresa PSD, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a răspuns: "Mă înviorează". "Cine îl ascultă pe Berceanu? Să-şi vadă de autostrăzi. Sunt mai importante autostrăzile. El a mai fost ministru. Sper ca măcar acum să-şi facă treaba", a spus Geoană.

Liderul PSD a mai spus că o eventuală decizie de rupere a coaliţiei de guvernare nu poate fi luată înainte de alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

"VOM VEDEA LA TOAMNĂ"
"Ce se va întâmpla, vom vedea la toamnă la prezidenţiale, pentru că este clar că în acest moment trebuie să separăm apele în România. Din punctul nostru de vedere, am intrat într-o relaţie contractuală cu electoratul PSD. Pot să vă spun astăzi că fără PSD la guvernare soluţiile, care nici acum nu sunt complet coerente din punct de vedere al măsurilor anticriză, ar fi fost mai de dreapta, mult mai de dreapta", a declarat Geoană.

×
Subiecte în articol: politic psd