x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Refuz - PD nu va negocia cu PSD

Refuz - PD nu va negocia cu PSD

de Jurnalul National    |    10 Sep 2007   •   00:00

Liderul democrat, Emil Boc, a declarat că PD nu are ce să negocieze cu PSD şi că moţiunea de cenzură anunţată de social-democraţi fie nu va fi depusă, fie nu va fi votată chiar de parlamentarii social-democraţi.

"Ceea ce se intămplă astăzi in PSD confirmă teza noastră că asistăm la şantaj public intre PSD şi PNL pentru bani şi poziţii politice", a susţinut Emil Boc. Preşedintele PD a precizat că PSD este incapabil să işi definitiveze promisiunea de a depune moţiunea de cenzură. "Punctul nostru de vedere rămăne constant: fie moţiunea nu va fi depusă niciodată, fie nu va fi votată de parlamentarii PSD", a spus Boc. El a catalogat demersul anunţat de PSD drept "un simplu joc de imagine" şi "o petardă politică".

Pe de altă parte, el a completat că, dacă PSD va depune moţiunea de cenzură, PD o va" trata cu seriozitate". Intrebat dacă PD a primit invitaţia PSD pentru negocieri in privinţa moţiunii de cenzură, Boc a răspuns: "Nu, nu avem ce negocia cu colegii de la PSD".

"Suntem un partid serios, nu ne coordonăm după discuţiile care au loc pe holurile Parlamentului sau in alte structuri non-convenţionale. Forul de conducere al PD este BPN şi aici se iau deciziile sau se mandatează persoane. Nu am mandatat şi nu am avut discuţii pe marginea unui asemenea subiect, care să vizeze vreo invitaţie de la PSD. Nu avem ce discuta cu dănşii", a completat liderul PD.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că moţiunea de cenzură va fi depusă in cursul săptămănii viitoare, cănd vor fi strănse şi semnăturile de susţinere necesare, pentru a nu se suprapune cu momentul "sensibil" al alegerii noului Patriarh.

Geoană a precizat că moţiunea de cenzură va fi depusă la Parlament după ce textul acesteia va fi discutat in cadrul Comitetului Executiv Naţional, care urmează să aibă loc săptămăna viitoare, marţi.

×
Subiecte în articol: politic psd