x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ridzi , rechemată la audieri înainte de raport

Ridzi , rechemată la audieri înainte de raport

de Aniela Nine    |    08 Iul 2009   •   00:00
Ridzi , rechemată la audieri înainte de raport
Sursa foto: Angelo Brezoianu/Agerpres

Nemulţumiţi că MTS nu le-a pus la dispoziţie toate documentele pe care le-au solicitat, deputaţii din comisia de anchetă au decis ieri să o invite azi iarăşi pe ministrul Monica Iacob-Ridzi la audieri, pentru a le explica de ce ministerul tergiversează trimiterea actelor.



Audierile de ieri din comisia de anchetă în cazul Ridzi nu au reuşit să le lămurească deputaţilor mare parte din semnele de întrebare legate de procesul de achiziţie făcut de MTS în cazul evenimentelor legate de Ziua Tineretului, aceştia neprimind de la minister documentele solicitate. În plus, "nu ştiu, nu am văzut, nu este în atribuţiile mele", au fost dominant răspunsurile date de membrii comisiilor de evaluare a ofertelor şi de recepţie a pachetului de servicii, majoritatea foarte tineri, audiaţi ieri.

"Am impresia că, la acest minister, sportul dominant este ping-pong-ul, căci ne pasează de la unul al altul", a comentat ironic situaţia deputatul Robert Negoiţă. Prin urmare, la finalul zilei, deputaţii au decis să o invite pe ministrul Ridzi azi din nou la audieri, pentru a lămuri situaţia şi a prezenta documentele promise. De altfel, atitudinea unui consilier al ministrului Ridzi, George Păduraru, care a tot comentat în legătură cu modul în care erau formulate întrebările care îi erau adresate, i-a iritat pe deputaţi, ajungându-se ca Victor Socaciu să îl catalogheze drept "obraznic".

Solicitând scuze, Păduraru a părăsit intempestiv masa de discuţii, gest care l-a făcut pe Bogdan Olteanu să solicite evacuarea acestuia din sală şi celorlalţi deputaţi să le ceară sancţionarea disciplinară a acestuia. În final, spiritele s-au liniştit.

Singurele informaţii noi pe care membrii comisiei le-au primit ieri au vizat firmele prin care MTS ar fi plătit publicitate către televiziuni. Prezent la audieri, avocatul Antenei 1 şi Antenei 3 a declarat că cele două televiziuni nu au difuzat ştiri plătite legat de evenimentele de la 1 şi 2 mai, ci doar publicitate achiziţionată printr-un contract cu firma CLIR Media, dar nu a putut preciza valoarea contractului.

Întrebat de deputaţi despre contractele de publicitate acordate televiziunilor, Tolontan a menţionat că firma Artisan a derulat contractele media prin firma Loco, iar televiziunile au primit publicitate prin regiile lor de publicitate (CLIR în cazul Antena 1 şi Antena 3 şi DNV Media în cazul Realitatea Tv). Reprezentanţii acestor firme sunt invitaţi azi la audieri, Comisia dorind să finalizeze mâine raportul.

Ziua de ieri a înregistrat şi o renunţare, pedelistul Cristian Boureanu nemaiparticipând la lucrările comisiei, pe motiv că aceasta îşi desfăşoară activitatea în ilegalitate, după ce Parchetul a înştiinţat că efectuaeză acte premergătoare în acealaşi caz. Conducerea Camerei a decis însă continuarea activităţii comisiei.

×
Subiecte în articol: politic