x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Romania, in PE - Infuzie de extremisti

Romania, in PE - Infuzie de extremisti

de Oana Stancu Zamfir    |    08 Feb 2007   •   00:00

Balbaielile politice de la Bucuresti ar putea determina cresterea grupului de extrema-dreapta din Parlamentul European, scrie Le Monde in editia de ieri.

Balbaielile politice de la Bucuresti ar putea determina cresterea grupului de extrema-dreapta din Parlamentul European, scrie Le Monde in editia de ieri.

Jurnalistii francezi au ajuns la aceasta concluzie analizand situatia politica din Romania, plecand de la razboiul dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu, caruia i-a cazut victima ex-ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu (foto). Ei consemneaza decizia PD - "vechiul bastion al presedintelui Basescu" - de a candida separat de PNL la alegerile din mai pentru Parlamentul European, dar si faptul ca, "profitand de tensiunile care slabesc coalitia guvernamentala", social-democratii s-au aliat cu Romania Mare in declansarea procedurii de demitere a presedintelui Basescu.

Din acest conflict intre Palate, cele care par sa iasa castigatoare sunt formatiunile extremiste de prim rang, printre care Romania Mare, e de parere Le Monde, care subliniaza si cresterea in sondajele de opinie premergatoare alegerilor pentru Parlamentul European a partidului "condus de patronul de la Steaua, Gigi Becali, care se prezinta drept arhanghelul luminii care va salva Romania".

×
Subiecte în articol: politic