x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rovana Plumb: Ministerul Muncii lucrează la elaborarea Strategiei Naţionale privind Persoanele Vârstnice

Rovana Plumb: Ministerul Muncii lucrează la elaborarea Strategiei Naţionale privind Persoanele Vârstnice

de Agerpres    |    31 Mar 2014   •   18:27
Rovana Plumb: Ministerul Muncii lucrează la elaborarea Strategiei Naţionale privind Persoanele Vârstnice

Ministerul Muncii lucrează, împreună cu Banca Mondială, la elaborarea Strategiei Naţionale privind Persoanele Vârstnice şi Îmbătrânirea Activă, a anunţat luni ministrul de resort, Rovana Plumb, cu ocazia reuniunii Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România (FNPR), se arată într-un comunicat.

Documentul va fi gata în luna noiembrie a.c. şi va fi adoptat prin hotărâre de guvern.

"Scopul strategiei este de a stabili, pe direcţii majore de intervenţie, măsuri şi acţiuni concrete, în vederea menţinerii în activitate a persoanelor vârstnice cât mai mult timp posibil. Alte obiective ale strategiei sunt: schimbarea mentalităţii populaţiei şi a decidenţilor politici privind abordarea, în principal, din perspectivă pasivă şi de viaţă asistată a vârstnicilor", se menţionează în comunicatul citat.

Rovana Plumb a anunţat, de asemenea, că pentru 2014 Guvernul a aprobat un număr de 60.000 de bilete pentru tratament balnear.

"Ani de zile pensiile nu au fost nici măcar indexate cu rata inflaţiei, deşi preţurile au crescut. Ceea ce vă pot spune este că Legea Pensiilor, la capitolul indexare, va fi tot timpul respectată de către acest Guvern", a subliniat ministrul Muncii.

×